Bild
Nästa artikel
Nyheter

Mazda uppdaterar CX-5

Publicerad 2021-09-16 14:05 (uppdaterad 2021-09-17 10:27)
Tystare färd och nya körlägen bland nyheterna.

Några av de utseendemässiga förändringarna på Mazda CX-5 är omdesignad grill, nya stötfångare fram och bak samt strålkastare och baklampor med uppdaterade LED-signaturer. Lastutrymmets golv ska ge en helt slät yta med baksätet nedfällt.

Det har jobbats på att få kaross, hjulupphängning och stötdämpning att samverka bättre och detta i kombination med nya säten ska förutom mindre trötthet och mer körkomfort också enligt Mazda innebära bättre ljudisolering mot vägbuller, speciellt när man kör på grov asfalt eller grusvägar.

Föraren kan numera välja olika körlägen beroende på vilken körsituation som råder, för fyrhjulsdrivna bilar finns ett speciellt terrängläge.

 

En nyhet bland systemen för förarhjälp är kökörningsassistent som hjälper till vid trafikstockningar och tekniken för de adaptiva strålkastarna har setts över för att ge bättre kontroll över ljusdistribution.

Motorerna har lämnats oförändrade och består av framhjulsdrivna alternativt fyrhjulsdrivna bensinarna Skyactiv-G eller dieselmotorn Skyactiv-D, med effektspann på mellan 165 och 194 hästkrafter.

Uppdaterade Mazda CX-5 kommer till Sverige under januari 2022 och priserna startar på 312 900 kronor. Dagens version av Mazda CX-5 har en fordonsskatt på mellan 9 538 och 14 780 kr per år.

Kommentarer till artikeln (0)

Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.