Nästa artikel
Mattias Ekström tog förstaplatsen i Höljes
Nyheter

Mattias Ekström tog förstaplatsen i Höljes

Publicerad 7 juli 2014 (uppdaterad 7 juli 2014)
Mattias Ekström vann på hemmaplan i helgens rallycross-deltävling i VM-crikusen.
Över 30 000 personer tog sig till värmländska Höljes för att se helgens VM-deltävling i rallycross. Den rekordstora publiken fick se Mattias Ekström ta hem förstaplatsen på hemmaplan.

– När jag stod på pallen och tänkte på hur fantastiskt det är att stå högst upp och såg hela teamet stå framför mig var det ett av de största ögonblicken i mitt liv, säger Mattias Ekström i ett pressmeddelande från teamet kort efter vinsten.
 
Med en helt ny bil och nystartat team knep dubbla DTM-mästaren Mattias Ekström sin första rallycross-vinst. Som om det inte var nog skedde det inför en rekordstor publik när rallycrossens VM-cirkus gjorde sitt stopp i värmländska Höljes, hemmaplan för Ekström. Segern togs hem i en av de relativt nyutvecklade Audi S1 Supercar-bilarna som teamet ställer upp med i VM-serien i år.
 
Efter helgens drabbningar placerade sig Mattias Ekström i topp, följt av norrmännen Andreas Bakkerud (2:a) och forna rallyvärdsmästaren Petter Solberg (3:a). Två yngre svenska förare kämpade även de väl i helgen och utmanade världseliten.

21-åriga Sebastian Eriksson hade fått en plats i en av Ford Olsberg MSE-teamets Fiesta Supercar-bilar och lyckades vinna sin semifinal. Oturligt nog satte en punktering och skadad fjärding stopp för några ytterligare framgångar. Även Team Peugeot Hansens Timmy Hansen gjorde bra ifrån sig i sin Peugot 208 Supercar. Motorproblem tvingade dock 22-åringen att bryta under andra semifinalen.
 
Diskutera: Följer du rallycross-VM? 

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.