Nästa artikel
Mässa för elbilar i Sverige ställs in
Nyheter

Mässa för elbilar i Sverige ställs in

Publicerad 2022-01-13 18:15 (uppdaterad 2022-01-14 13:20)
eCarExpo, som skulle arrangerats i Stockholm i början av februari blir inte av. Orsaken är nya restriktioner på grund av omikrons framfart.

Den 10 januari meddelade regeringen införandet av ytterligare smittskyddsåtgärder i Sverige. Detta för att hejda coronavirusets spridning, som fått rejäl skjuts av den nya omikronvarianten.

Bland annat behöver arrangörer av mässor garantera minst 10 kvadratmeter yta per person. Folkhälsomyndigheten bedömer också att det inte räcker med vaccinationsbevis vid offentliga tillställningar inomhus, utan det även behövs en regel för ett maxtak på 500 deltagare.  


Detta har fått arrangörerna av mässan eCarExpo att dra i handbromsen och ställa in evenemanget som skulle tagit plats den 4-6 februari på Friends Arena i Stockholm. I ett pressmeddelande skriver man att man "arbetar med att hitta ett nytt datum i Stockholmsregionen och hoppas att kunna återkomma med positiva besked inom en snar framtid". Den som har köpt biljett får pengarna tillbaka.


eCarExpo började anordnas för några år sedan och är en nordisk mässa om mobilitet, laddbara bilar och laddning för elbilar. I nuläget står planen fast att genomföra evenemanget i Köpenhamn i slutet av oktober 2022 och i Göteborg i början av december.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (0)

Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.