Nästa artikel
Många vägarbeten i sommar
Nyheter

Många vägarbeten i sommar

Publicerad 23 april 2012 (uppdaterad 23 april 2012)
Sommaren närmar sig och det gör även flera stora vägbyggen som sätter igång runt om i landet. Störst trafikpåverkan blir det i storstadsområdena.

På flera håll i landet kommer många stora och små vägarbeten att pågå i sommar. Essingeleden i Stockholm, E4-projektet i Umeå, E4 genom Sundsvall, E22 mellan Söderköping och Tingstad och väg 40 mellan Ulricehamn och Jönköping är några exempel på mer omfattande projekt.

I Västra Götalands län byggs till exempel E6 om på flera platser och i Skåne län utförs arbeten på E22 och E65  

Anledningen till att de stora jobben görs på sommaren beror förutom det gynnsammare klimatet på att arbetspendlingen då är mindre intensiv. Samtidigt måste man samsas med semesterresenärerna.

– Jag hoppas att trafikanterna har förståelse för att vi gör våra vägarbeten för deras skull, säger Jan Pettersson. Dessutom kan jag garantera att vi i varje given situation gör allt för att minimera störningarna under tiden arbetena pågår, till exempel försöker vi undvika beläggningsarbeten då vi vet att det är extra mycket trafik såsom på fredag eftermiddagar, säger Jan Petterson, underhållschef på Trafikverket.

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2012-04-23 16:05
milkylainen

Problemet är väl inte byggena... utan att det aldrig händer något! Kan banne mig åka förbi ett bygge och de har lätt hållt på i ett halvår med att fixa någon cirkulationsplats eller trottoar. Det går så PINSAMT långsamt.

Alla entrepenörer ges så billiga kontrakt som möjligt utan någon riktig deadline. Då har de 17 kontrakt och jobbar en av 17 dagar på ett ställe.. Och allt tar 17 gånger så lång tid. Fokus lixom.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.