Bild
Nästa artikel

Majoriteten vill endast se elbilar i Stockholm

Nyheter

Den första el-macken är klar i Stockholm. Och den kommer att följas av fler. Nu visar en undersökning att nästan 70 procent av alla svenskar vill att endast elbilar ska tillåtas i Stockholms innerstad om tio år.

- Stockholm jobbar aktivt för att bli en miljövänligare stad och nu satsar vi än mer på att minska utsläppen från bilar i stadsmiljön. Att hitta lösningar för laddstationerna för elbilar är ett första steg för en framtida hållbar infrastruktur i staden, säger Ulla Hamilton (m), miljö- och fastighetsborgarråd.

68 procent av svenska folket kan tänka sig att enbart elbilar borde vara tillåtna i Stockholms innerstad 2018. Det visar en undersökning som el-bolaget Fortum har gjort.

1 006 personer har deltagit i undersökningen - och stödet för elbilarna är stort bland de tillfrågade. 85 procent anser att staten borde göra mer för att få bilföretagen att producera fler miljöbilar.

Fortum och Stockholms Stad fortsätter nu sitt samarbete för att Stockholm ska bli en av världens ledande elbilstäder.

- Vår ambition är att minska de klimatpåverkande utsläppen. Det gemensamma projektet med Stockholms Stad syftar till att möjliggöra och påskynda teknikskiftet i trafiken som väntar de närmaste åren. Vi ser även ett stort stöd hos Sveriges befolkning där en majoritet stödjer en snabb utveckling av elbilar, säger Christian Lundberg, VD på Fortum Sverige.

Ola Andersson
Taggar: Nyheter

Kommentarer

#1
J
2008-07-08 20:13

Ja och hur många av dessa personer har bil ???

#1
Robert Hammarstedt
2008-07-11 01:22

Vi lever i ett land där den vita vintern kan vara ca 6 månader. Hur klarar man värmen i bilen med batteridrift....??

#1
Tage
2008-07-13 22:57

Vill se och vill se! Det är ännu ett bra tag tills nya tekniker fungerar
Jag antar dessutom att de flesta privatbilar som rör sig på dagtid är förortsbilar. I staden borde man klara sig att åka buss. Varför inte stänga av hela Sthlm med en typ Berlinmur och öppna spårvagnstrafik så slipper vi gnölet. Bygg jättelika parkerinshus på
infarterna där Stockholmarna och förortsfolket kan parkera!!

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.