Nästa artikel
Loeb valde Götene
Motorsport

Loeb valde Götene

Publicerad 29 februari 2016
Götene-teamet 2016 uppställda på sjöis i Åre. Från vänster: Kevin Hansen, Sébastien Loeb, Timmy Hansen och Davy Jeanney.
Vilket lyft för rallycross-VM! Niofaldige rallyvärldsmästaren Sébastien Loeb kommer att köra full säsong för Team Peugeot Hansen.
Efter rallykarriärens slut har Loeb prövat på racing i WTCC och Dakarrallyt. Nästa steg blir nu rallycross-VM där han får mäta sina krafter mot en annan ex-rallyvärldsmästare, Petter Solberg, tillika regerande rallycrossmästare.
 
För svenskt vidkommande blir Loebs entré extra roligt eftersom han ska köra för Kenneth Hansens och hans team, baserat i västgötska Götene. Loebs stallkamrater blir Kenneths söner Timmy, VM-tvåa senaste säsongen, och Kevin, nybliven mästare i supportklassen RX Lites.
 
– Jag har sett upp till Sébastien Loeb hela mitt liv, säger Timmy. Jag har till och med mött honom en gång för att få hans autograf. Så att arbeta med få honom nu är som en dröm som har slagit in.
 
I ett pressmeddelande säger sig Loeb vara ”otroligt upprymd”.
 
– Bilen och strategin för den här typen av racing är något helt nytt för mig, så jag har mycket att lära. Men jag hoppas kunna bli konkurrenskraftig ganska snabbt.
 
Helt utan erfarenhet är ändå inte Loeb eftersom han vann rallycross X Games i USA 2012 och också kört en EM-deltävling på hemmabanan Loheac 2013.
 
Team Peugeot Hansen
kommer att ha Loeb och Timmy Hansen i ”förstalaget”.  Ett ”andrateam” med fransmannen Davy Jeanney och stallchefens yngste son Kevin ingår i Hansen Academy. Hela teamet testade nyligen sina Peugeot 208 WRX på is i Åre. VM-premiären sker i Portugal 15 april.

Diskutera: Vad tycker du om att Sébastien Loeb ska köra rallycross för Peugeot?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2016-02-29 13:02
hultarn

Härligt! Vilket team, det ska bli kul att följa dem!

#2 • Uppdaterat: 2016-03-01 12:14
systembolaget

fantastiskt roligt , och ett lyft för sporten, nu får Petter o Co se upp.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.