Bild
Nästa artikel
Eldrivna Nissan Leaf poppis i Norge

Eldrivna Nissan Leaf poppis i Norge

Nyheter

Norrmännen är kända som svaga för elbilar, tack vare bland annat skatterabatter. I oktober var en liten elbil Norges mest sålda.

Norrmän köper gärna elbilar, inte mint tack vare momsbefrielsen och den slopade vägskatten för elbilar som finns i landet. I september var det också en elbil som såldes mest i Norge, Tesla Model S.

Nissan Leaf är världens mest sålda helt eldrivna bil, men trots det har den hittills inte toppat försäljningslistan i elbilsfrälsta Norge. Därför blev oktober något av ett genombrott för modellen, som för första gången toppar en månads försäljning i vårt grannland.

Nissan Leaf såldes i 716 exemplar i Norge i oktober, vilket står för 5,6 procent av landets totala bilförsäljning under månaden. Nissan Leaf följs av Toyota Auris, med 679 sålda exemplar, och Volkswagen Golf, som sålts i 646 exemplar.

Nissan Leaf har visat stadiga försäljningssiffror i Norge sedan den nya versionen lanserades, och är den fjärde mest sålda bilen hittills i år. Totalt har 3 755 Nissan Leaf sålts under året, vilket dock är betydligt färre än bästsäljande Volkswagen Golf på 6 239 exemplar.

Diskutera: Hur ser du på Nissan Leafs försäljning i Norge?

Taggar: Nyheter, , Nissan Leaf

Kommentarer

#1
2013-11-04 16:52

Hur är det nu, är dom sålda eller bara registrerade? Och hur gick det förTesla model S som toppade i september. Säljer de fortfarande lika bra?

#2
2013-11-04 17:31

Liten och liten, Leaf tillhör Golfklassen - det är ingen minibil i minsta storleksklass. :)

#3
2013-11-04 17:37

En liten tanke slår mig(faktiskt).
När Golfen kommer som elbil om några månader..kommer den räknas in bland de "vanliga" Golfarna då eller blir den separat redovisad?

#4
2013-11-04 18:35

Bland annat pga skatterabatter. Vad är då annat? Snygga fälgar?

#5
2013-11-05 11:38

Hur är det nu, är dom sålda eller bara registrerade? Och hur gick det för Tesla model S som toppade i september. Säljer de fortfarande lika bra?

Jag trodde att redaktionen skulle ha svar på frågorna. En tidning som vänder sig till bilkonsumenter får inte bli alltför ytlig och ska inte heller skriva sådant som lätt misstolkas,

#6
2013-11-06 11:07

@Gunnar
Jag tror att teslan säljer fortsatt lika bra i norge, men det blev skeppat runt 800 st i första leveransen och det var det som gjorde septembers siffror, jag vet inte när nästa batch kommer till norge, men att i augusti var det långt över 2000 bilar beställda det vet jag.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.