Nästa artikel
LG bygger skärmar till Honda och Porsche
Nyheter

LG bygger skärmar till Honda och Porsche

Publicerad 21 augusti 2015
Skärmen i nya Honda Jazz.
Koreanska elektronikföretaget LG utökar sitt samarbete med bilindustrin, snart kan tiden för okänsliga och suddiga bildskärmar i bilen vara förbi.
Bilindustrin och elektronikbranschen växer närmare varandra allteftersom de elektroniska hjälpmedlen i vår vardag blir fler och mer avancerade.
 
Ett exempel på detta är att koreanska elektronikföretaget LG nu börjat bygga snabbare och mer högupplösta skärmar till Honda och snart även till Porsche, rapporterar Reuters.
 
Skärmarna tillverkas av LG Electronics med LCD-teknik från systerbolaget LG Display. LG har tillverkat skärmar till bilindustrin tidigare och även försett vissa tillverkare med kamerasystem.
 
Nu utökas ambitionerna på området personbilar och enligt inofficiella källor som Reuters talat med finns även forskning- och utvecklingsprojekt mellan LG och biltillverkarna BMW, GM och Mercedes.
 
Diskutera: Vilken utveckling vill du se när det gäller bildskärmar i bilar?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2015-08-21 11:50
Reverend Benny

Skulle vilja se en utveckling som ligger i paritet med övriga produkter som finns på marknaden.
Bilindustrin upplever jag är hjälplöst efter när det gäller gränssnitt, utformning och prestanda om man jämför med t.ex. mobiltillverkare och/eller datortillverkare.
I min bil från 2014 så sitter det en mindre dator som måste kylas med en fläkt varma dagar för att kunna driva ett infotainment system som får första generationens iPad att framstå som något blixtsnabbt och högupplöst.
Nu verkar det som de flesta tillverkare tagit sitt förnuft tillfånga.

#2 • Uppdaterat: 2015-08-21 16:09
lasse_jo

mikylainen: Lg av idag är minst lika bra som något annat premiummärke. Har själv en del LG prylar som är hur bra som helst. Du tror väl inte att Porsche köper något som inte håller toppkvallitet Tror inte du vet vad du pratar om. Lucky Goldstar är ett avslutat kapitel.

#3 • Uppdaterat: 2015-08-21 16:57
Peugo

LGs kvalitet är urdålig, man får önska lycka till! Porsche och kvalitet?

#4 • Uppdaterat: 2015-08-21 18:20
muskorv

Vad är kvalitet om inte LG är gott nog? Exempel, tack!

Precis som med till exempel Samsung och Sony tillverkar LG både bra och dåliga grejer, beroende på hur mycket man vill betala.

Dessutom är man en stor underleverantör, t ex levererar man bildskärmspaneler åt bland annat Apple.

#5 • Uppdaterat: 2015-08-21 21:06
Diesel

Peugo ska vi snacka om dåliga pekskärmar och infotainmentsystem kan vi kolla på PSA. Som exempel pekskärmen till infotainmentsystemet i Peugeot 308 fungerar som en slö resistiv skärm.

#6 • Uppdaterat: 2015-08-21 21:10
ENTJ1

LG har garanterat kunnandet och kvaliteten.
Länge sedan GoldStar..

#7 • Uppdaterat: 2015-08-22 07:55
Reverend Benny

Tittar man på TV så har ju LG legat lite i framkant med stora skärmar som har ny teknik såsom OLED och är böjda. Samsung och de andra ligger faktiskt något efter där. Samma gäller ju mobiler där LG det ryktas om att nästa Google telefon (Nexus 5) kommer tillverkas av LG.
Problemet med LG är att dom finns i de flesta segment, även "billighets"-segmentet" och då drar folk lätt slutsatsen att det är billig skit.
Däremot så tror jag resistiva skärmar fungerar bättre i en bil då precisionen inte är lika viktig på en större skärm som på en liten telefon samt funkar med vantar och har en matt yta som fungerar bättre i solsken.
Nu har dom ju även lyckats klura ut hur man får multitouch (pinch to zoom osv) att funka med resistiva skärmar.

#8 • Uppdaterat: 2015-08-22 13:32
Roger Skagerström

LG har ju redan gjort Nexus 5 :P Bästa telefonen jag haft och har! Nästa Nexus 5 sägs dock som sagt också göras av LG. Blir väl mest en refresh på den nuvarande troligen.

#9 • Uppdaterat: 2015-08-23 09:17
Gäst (ej verifierad)

Jag var också länge tveksam till LG men efter att ha haft en mobil av dom så har jag ändrat uppfattning.

I mina ögon ett bättre varumärke än t ex Samsung som jag däremot har haft sämre erfarenhet av. Dessutom är LGs produkter ofta rätt prisvärda så Honda och Porsche har nog gjort rätt val. De är otroligt duktiga på skärmar av olika slag.

#a • Uppdaterat: 2015-08-21 15:16
milkylainen

LGs tillverkning är fortfarande sämre än många andras, även om de klart blivit väldigt mycket bättre.
En gång i tiden var LG kategorin ultrabudget (Lucky-Goldstar)... för er som minns.
Allt som var tillverkat av LG och Hyundai i elektronikväg var samma sak som att slänga på skroten inom ett par år.
Rebrandingen av Lucky-Golstar till LG (eller Life's Good).. är kanske en av de mest lyckade genom historien. Bara märkesomvandlingen fick LG att gå från ultrabudget till accepterad klass, utan att ha ändrat på produktkvalitet vid tillfället.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.