Bild
Nästa artikel
Lexus LF-Gh – en spännande smygtitt

Lexus LF-Gh – en spännande smygtitt

Nyheter

Lexus ska presentera en helt ny konceptbil på bilsalongen i New York den 20 april. Två spännade smakprov har släppts.

Det är dags att ersätta den åldrade Lexus GS. Ett smakprov på hur ersättaren kan se ut ska förmedlas i konceptbilen LF-Gh, ett kryptiskt namn som är svårt att lägga på minnet. Förkortningen står i alla fall för Lexus Future Grand Touring Hybrid.

Bilen ska ta formspråket för Toyotas lyxbilsmärke till nya höjder och av dessa två aptitretarbilder att döma ser formen ut att kunna bli rejält spännande. Inslag av nyligen introducerade CT 200h ska också återfinnas på LG-Gh.

Det har verkligen gått inflation i konststycket lamphusdesign med ringar från BMW och lysdiodbågar från Audi. Lexus har valt att placera delar av lysdiodarrangemanget utanför själva huvudstrålkastaren. De bakre lampglasen får också en form med mycket fart i.

Fler detaljer om denna stora sedanmodell får vi alltså den 20 april.

Diskutera: Vilken biltillverkare har de läckraste strålkastarna i dag?

Taggar: Nyheter, , Lexus

Kommentarer

#1
2011-04-09 00:02

Jag ser bara en bild, fast i två storlekar då :p

Baklampor antar jag det gäller? Såg en Audi A5 idag och den hade väldigt smakfulla baklampor (det enda smakfulla på hela den bilen kanske?). Väldigt djup röd färg och snyggt utnyttjande av LEDs genom att den har två lite "diffust" upplysta "fyrkanter" inne bakom glaset, inga nakna röda leds som många bilar har.

Även Alfa vill jag minnas har den här snygga mörkt djupröda färgen. Både gamla och nya Accord gillar jag skarpt baklamporna på med.

Pratar vi framlampor så är jag lite kär i gamla Peugeot 406's smala snygga. BMW's E36 (90-tals 3-serien) hade väldigt snygga framlapor med, iallafall de med klarglas.

Senaste 9-3 framlampor som verkligen lyser som kattögon i mörkret är riktigt läckra med.

Angel Eye's känns däremot rätt passé. Mercedes "ögonlock" kändes gammalt redan när det kom på nåt vis.

#2
2011-04-09 16:12

Bara på denna lilla yta har man lyckats kopiera två detaljer från Opel, hur många blir det på resten?

Just denna vingform som på ljusbågarna har ju Opel satsat stort på över hela linjen.
Slitsen påminner om kolfiberpanelerna från Flextreme GT/E

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.