Nästa artikel
Land Rover bygger mini-Rover
Nyheter

Land Rover bygger mini-Rover

Publicerad 11 mars 2009 (uppdaterad 21 september 2010)
Land Rover bekräftar i dag att man överväger att bygga en mindre Range Rover baserad på konceptbilen LRX . Den nya modellen ska bli den bränsleeffektivaste Range Rovern någonsin.
Konceptbilen LRX kan beskrivas som en "CrossCoupé" som är mindre än Freelander 2. Enligt Land Rover är konceptbilen avsedd för köpare som vill ha 4-hjulsdrift och en formgivning som trots kompakta dimensioner ger en viss storbilskänsla.

Denna konceptbil ska alltså ligga till grund för den nya mini-Rovern.

Om den nya mini-Rovern blir massproducerad kan man, enligt Land Rover, räkna med en fyrhjulsdriven modell med ett koldioxidutsläpp på 120g/km och en förbrukning på 0,47 liter/mil blandad körning.

Relaterade dokument

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2009-03-13 01:24
Lars-Erik Eckerström (ej verifierad)

Ser ut att bli en både trevlig och bra bil. Undrar vad kostnadsläget blir. Skulle mycket väl kunna bli nästa bilval. Jag tycker att min Landcruiser är i största laget och Toyota Rav faller inte riktigt i smaken. Subaru Forrester verkar vara en trevlig bil vilket även denna Rover ser ut att vara.
Mvh / L-E Eckerström
Mvh

#2 • Uppdaterat: 2009-03-13 14:38
Yanne (ej verifierad)

Vänner här i Kina har köpt en Jeep Compass. Den verkar inte finnas överhuvudtaget i Europa. Den är i storleksklass med Volvo XC60, en mellan SUV, eller mindre. Riktigt trevlig bil. Varför tas den inte in i Sverige kan man undra?

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.