Nästa artikel
Kyrkan bäst på miljöbilar
Nyheter

Kyrkan bäst på miljöbilar

Publicerad 29 juni 2007 (uppdaterad 23 september 2010)

Kyrkan får högsta miljöbetyg för sitt bilinnehav. Gröna Bilister har granskat vilka fordon som landets olika stift använder och konstaterar att andelen miljöbilar är mycket hög.

Bilarna tankas också rätt och kyrkan arbetar aktivt för att minska det totala bilåkandet. Enda bottennappet är Stockholms stift, där det inte finns en enda miljöbil.


- Kyrkans miljöbilsarbete är imponerade. Flera stift har hundra procent miljöbilar, tankar dem uteslutande med miljöbränsle och ser till att man samåker eller åker kollektivt när det går. Det är bara ett fåtal kommuner och företag som håller samma nivå som stiften, säger Mattias Goldmann hos Gröna Bilister.


Göteborg, Karlstad, Luleå, Skara, Uppsala, Västerås och Växjö stift har alla redan idag enbart miljöbilar. Stockholm, Strängnäs och Visby stift saknar helt miljöbilar. De båda sistnämnda är på väg att ändra på den saken, men inte Stockholm.


- Stockholms stift är kyrkans svarta får på miljöområdet. De har ingen miljöbil och har inte ens tänkt skaffa någon. I Stockholmsregionen finns över 100 etanolpumpar och 20-talet gasmackar, så det finns ingen ursäkt för att aktivt välja bort miljöbilar.

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.