Bild
Nästa artikel

Kultbilen Scirocco är tillbaka

Nyheter

1974 lanserade Volkswagen Scirocco. Och modellen blev något av en kultbil. Nu är det dags för en ny version - som presenteras i oktober.

- Med Scirocco visar vi upp den typ av sportbil som folk drömmer om. Samtidigt är det en dröm som ett ovanligt stort antal bilförare kommer att kunna ha råd med - trots all spetsteknologi som vi har stoppat in, säger Volkswagen-chefen, Martin Winterkorn.

34 år efter världspremiären för Scirocco är det dags för en ny version av kultbilen. Och den nya versionen är klart rymligare,  har en karossform med längre tak - och en mer tvärt sluttande baklucka. Men Volkswagens strategi är fortfarande att erbjuda en sportbil som kan användas året runt.

Totalt såldes 800 000 exemplar av första och andra generationens Scirocco. 3 700 av dessa i Sverige. Återstår att se om den tredje generationen får liknande framgångar.

Ola Andersson
Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.