Nästa artikel
Köpte elbil – då försvann gratisladdningen
Nyheter

Köpte elbil – då försvann gratisladdningen

Publicerad 16 februari 2023
Tillgång till gratis laddstolpar fick en man i Ljungby att välja eldrift. Men när den nya bilen levererades var situationen en helt annan. Nu hr han anmält kommunen.

En man i Ljungby har anmält både kommunen och kommunfullmäktige till Justitieombudsmannen eftersom han anser att de lurat honom till att köpa en elbil. Det skriver Smålandsposten.

Bakgrunden är att kommunen under en period förra sommaren erbjöd laddstolpar med gratis laddning. Det gjorde att anmälaren, som stod i begrepp att köpa en ny bil, valde en eldriven sådan.

Men när bilen levererades några månader senare var det inte längre gratis att ladda. Enligt mannens anmälan var laddstolparna först avstängda under en period, och när de öppnade igen kostade strömmen i stället sex kronor per kilowattimme.

”Jag hade inte införskaffat denna bil om jag vetat om att kommunen skulle stänga sina laddstolpar samt öppna dessa till denna kostnad”, skriver mannen i sin anmälan. Han skriver också att han inte har möjlighet att ladda sin nya elbil hemma, och att elbilsaffären därför kommer ”stå honom dyrt”.
 

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (15)

  • 21 februari 2023 Åter - han är smålänning...:)
  • 21 februari 2023 Christer skrev: Nja det vet…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.