Nästa artikel
Klimatbonusen är slut för i år
Nyheter

Klimatbonusen är slut för i år

Publicerad 11 augusti 2021 (uppdaterad 11 augusti 2021)
Utbetalningarna sätts på paus i väntan på mer pengar.

Precis som i fjol har den avsatta bonuspotten till de som köper en miljöbil tagit slut i förtid.


Transportstyrelsen meddelar att anslaget på 2,91 miljarder kronor som fanns avsatt för miljöbilsbonusar under 2021 i stort sett är förbrukat och därför pausas utbetalningarna i avvaktan på att mer pengar tillförs. Tidigare år när bonusen tagit slut i förtid har Transportstyrelsen fått mer pengar.


– Vi har inga besked i dagsläget om nya budgetbeslut men när vi får nya anslag återupptar vi arbetet med att betala ut klimatbonusar. Den som redan har skickat in en ansökan ligger kvar i kön, säger Mats Einarsson, verksamhetsutvecklare på Transportstyrelsen.

Den som köper en ny bil med ett koldioxidutsläpp på högst 60 g/km vid blandad körning har rätt till miljöbilsbonus. Beloppet är som högst 70 000 kronor för den som köper elbil eller vätgasbil med nollutsläpp och bonusen minskar sedan vid köp av laddhybrid, beroende på koldioxidutsläpp. Gasbilar får 10.000 kronor i bonus. 


Klimatbonusen förbrukas allt fortare. 2020 gick Transportstyrelsen ut och sa att det inte fanns några pengar kvar i oktober, nu sker det redan i augusti.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (14)

  • 13 augusti 2021 humor skrev: Stryp bonus…
  • 12 augusti 2021 Stryp bonus till hybrider så…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.