Bild
Nästa artikel
Jeeps monter på Beijing Auto Show. Varumärket sägs vara det mest värdefulla i Fiat Chryslers portfolio.
Jeeps monter på Beijing Auto Show. Varumärket sägs vara det mest värdefulla i Fiat Chryslers portfolio.

Kinesiska Great Wall vill köpa Jeep

Nyheter

Biltillverkaren från Kina säger sig vara intresserad av att köpa loss Jeep från Fiat Chrysler.

Vi har tidigare berättat om att Fiat Chrysler kan bli kinesiskt. Samtal har förts om en sammanslagning med en kinesisk biltillverkare, men då var det oklart vilken. Nu rapporterar Automotive News att det är företaget Great Wall som intresserar sig för Fiat Chrysler och då specifikt Jeep-märket.

Great Walls chef, Wang Fengying, säger till Automotive News att företaget ämnar att köpa Jeep och håller på att sätta sig i förbindelse med FCA för att börja förhandlingarna. FCA å sin sida säger i ett uttalande att de inte har blivit kontaktade av Great Wall gällande Jeep-märket.

Enligt analytiker är Jeep det mest värdefulla varumärket i FCA:s portfolio. Great Wall är Kinas största tillverkare av suvar och exporterar till ett sextiotal länder.
 
Diskutera: Tror du att Jeep skulle blir framgångsrikt i Great Walls regi?
 
Taggar: Nyheter

Kommentarer

#1
2017-08-22 13:24

Jeep har länge varit juvelen i kronan i olika företagskonstellationer, men trots det enormt starka varumärket verkar det svårt att leva på att bygga bilarna. Jag tror inte kineserna kommer lyckas om det blir av.

#2
2017-08-22 14:57

Här i Kina är det stora SUV's gäller, vi pratar bilar som är 5 meter långa med vinsch i framänden av bilen. Såg en S350 (vet ej märke) som hade två vinschar framme i nosen. Utsläppen kommer att öka, här verkar det som trafiken är problemet och man köper en större bil för att vara säker mot alla andra i stora bilar.

#3
2017-08-22 15:00

De kommer sälja massor..

#3
2017-08-22 15:00

Great Wall är stor i denna nischen så att ja varför inte Jeep men det lär då vara villkor att kineserna går in med pengar och håller tillverkning även i USA.

#4
2017-08-22 15:35

Att Jeep inte lyckats bättre är ju för att man gjort för dåliga bilar. Gör man bra bilar är Jeep-märket ingen nackdel...

#5
2017-08-22 16:20

Jeep säljer bättre än någonsin över världen (även om det går trögt i Sverige) och det är framgången för Jeep som har gjort att FCA lagt ner några Chrysler modeller (Dodge Dart och Chrysler 200) för att frigöra kapacitet i fabrikerna så att fler Jeeps kan byggas. Jeep är högmarginalprodukter som drar in pengar till FCA, jag tror knappast att FCA har intresse av att bryta ut Jeep - det är ju deras kassamaskin.

#6
2017-08-23 12:20

Ingen nackdel med kinesiska ägare om de har tillräckligt med pengar. För övrigt behöver man knappast läsa namnen vid kommentarer för att känna igen Styggavargen. En magister med pekpinne som aldrig tröttnar på att prygla suv-ägare? Tröttsamt, tråkigt och ineffektivt.

#7
2017-08-23 17:46

Senaste infon från Great Wall är att det är ett stort och riskfyllt projekt och att de inte har varit i kontakt med FCA, så allt tyder på att de backar nu och inte går vidare. Great Wall är uppenbarligen bara intresserade av Jeep men FCA söker en ny partner för hela FCAs verksamhet. Move on, nothing to see here..

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.