Bild
Nästa artikel
Kinesisk startup visar upp futuristisk konceptbil
Kinesisk startup visar upp futuristisk konceptbil
Kinesisk startup visar upp futuristisk konceptbil

Kinesisk startup visar upp futuristisk konceptbil

Nyheter

Den autonoma elbilen HiPhi 1 kommer bland annat med luktcensor, ansiktsigenkänning och framlysen som kan signalera mönster och meddelande.

Det kinesiska startup-företaget Human Horizon beskriver sig själva som ett teknikföretag med fokus på den kinesiska marknaden för eldrivna fordon. Nyligen presenterade de sin första konceptbil HiPhi 1 – en självkörande SUV med en hel del framtidsoftande teknologi.

Bilen som rymmer sex passagerare är bland annat utrustad ansiktsigenkänning som ska kunna avgöra om ovälkomna gäster tagit sig in i bilen samt en luktsensor som kan identifiera oönskade dofter. Exakt vad den sistnämnda funktionen är till för är aningen oklart.

Vill man sätta sig i bilen med stil finns det flera olika alternativ. Bland annat kan man välja ”Superstar”-alternativet som innebär att bilen genom ansiktsigenkänning automatiskt öppnar samtliga dörrar när du närmar dig bilen .”Parade-mode” innebär istället att bilen kommer sakta körande till dig samtidigt som dörrarna öppnas.

En annan annmärkningsvärd funktion är att strålkastarna ska kunna framkalla olika mönster och meddelande som bland annat kan användas för att signalera till fotgängare att det är säkert att gå över vägen.

Batterierna är placerade under golvet och erbjuds i olika storlekar. Det största batteriet på 96 kWh ger en räckvidd på cirka 644 kilometer. Den går från 0-62mph på 3,9 sekunder.

HiPhi 1 förväntas gå till försäljning i Kina om två år. På längre sikt kan bilen komma att säljas på den globala marknaden. Det finns ännu inget officiellt pris.

Diskutera: Vad tycker du om HiPhi 1?
 

Taggar: Nyheter

Kommentarer

#1
saabnisse
2019-08-05 14:25

En kinesisk bil med så minimal grill kommer nog aldrig att gå att sälja!

#2
Optimus
2019-08-05 16:44

Kinesiska marknaden verkar vara rena rama klondyke för olika grupperingar som tänkt sig bygga bilar(el-bilar). Många känner sig kallade...
Men som vanligt med Kina, inget är sant förrän vi sett det i verkligheten. Mycket snack......och sen blir det inget av det.

#3
N-iklas
2019-08-05 21:03

Snygg inredning, om man ser det för vad det är, betydligt bättre än det fula i Tesla.
Luktsensor är väl inte helt nytt som företeelse, har ju funnits i luftintaget till kupen sedan årtionden på vissa påkostade bilar, Vectra hade det för den automatiska återcirkulationen.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.