Nästa artikel
Kineserna kastas ut
Bilsalongen i Frankfurt 2007

Kineserna kastas ut

Publicerad 13 september 2007 (uppdaterad 23 september 2010)
Det har pratats mycket under de inledande dagarna på Frankfurts bilsalong om den kinesiska attacken mot de etablerade biltillverkarna. En attack som gränsar till rena plagiat. Nu har ledningen för Frankfurts bilsalong fått nog och enligt engelska tidningsuppgifter kastar man ut kineserna från salongen.
Det är främst två bilar som inte får vara kvar. Den ena, Shuanghuan CEO, är intill förväxling lik BMW:s stora X5. Man uppger att 95 procent av bilen är en ren kopia. Resternade fem procent, nosen, kommer från Mercedes. När man ser Detaljer på Shuanghuang CEO förstår man ilskan och irritationen från BMW:s ledning.
Liknande reaktioner kom från Toyota när man såg Shuanghuan UFO. En kopia av RAV4 sades det och många, alltför många för att det skulle vara bra för kineserna, höll med toyotaledningen.

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2007-09-15 18:04
Kenneth (ej verifierad)

Heja Kina.

Det ar bara bra att Kineserna visar att det gar att bygga bilar under halva priset.
Vem satter dessa fantasipriser pa bilarna,ingen kan val pa fullt allvar mena att t.ex BMW's x5 ar vard 6-700 000 med lite lull lull.

#2 • Uppdaterat: 2007-09-16 22:40
johan (ej verifierad)

HELT RÄTT!! STÄNG AV DOM FÖR ALL FRAMTID!!

Kenneth! försök ta fram en egen bil modell med design, tester mm mm så får du se vad det kostar! Bmw har lagt ner MYCKET pengar för att ta fram X5:AN. Klart dom tjänar pengar på den men hur skulle man annars kunna driva ett företag?? Tänk om!

STÄNG AV DOM FÖR ALL FRAMTID OCH BOJKOTTA KINA!!!!

Mvh Johan

#3 • Uppdaterat: 2007-09-17 21:34
Emelie (ej verifierad)

Helt klart att dom ska kastas ut!
Vem kan hylla folk som gör plagiat? Det är ju lättare att
göra en bil där man inte behövt göra hela designen.
Både i BMWs och Toyotas fall är det ju solklart.
Om det är så Kineserna ska göra billiga bilar till världen, då är jag mycket hellre utan.

#4 • Uppdaterat: 2007-09-17 23:15
marco (ej verifierad)

Vad är det som är likt???
Inget som jag ser. Bra kina sätt press

#5 • Uppdaterat: 2007-09-19 08:49
Micke (ej verifierad)

Visst kan man köpa produkter från Asien.
När bilarna tillverkats och fraktats till europa på ett miljövänligt sätt och man har behandlat arbetarna på ett korrekt sätt samt att bilarna håller bra kvalitet (dvs håller), samt har ett bra krockskydd och är miljövänliga - då är de välkomna.
Där är inte Kinas bilindustri idag enligt min åsikt. Släg ut dom!

#6 • Uppdaterat: 2007-09-20 10:47
Vargflock (ej verifierad)

Kenneth: Vakna! Klart det går att bygga bilar under halva priset när man inte behöver lägga ned massor av resurser på design och så vidare. Redan där sparas säkert runt 30 % av utvecklingskostnaden in och därmed också många sköna tusenlappar för konsumenten.
Att ta fram en bil idag kostar så mycket pengar att vinsten per bil för många biltillverkare är löjligt liten.
BMW tjänar i genomsnitt 20 000 SEK per såld bil, Audi 10 000 SEK (om jag nu inte har blandat ihop siffrorna). Porsche däremot tjänar 200 000 SEK (!) per såld bil, men då lirar man i ett segment där köparna inte tittar så noga på prislappen.

Billiga bilar från Kina? Visst, men de får fan i mig göra jobbet själva. Kom dessutom ihåg att de fått bottenbetyg i krocktester. De bilar som testats har visat sig vara rena dödsfällorna.

#7 • Uppdaterat: 2007-09-20 19:37
Michael (ej verifierad)

Helt perfekt!! Kineserna ska ut. Andra branscher har inte varit lika kloka som bilbranschen och låtit dem få plagiera utan problem. En kines har en helt annan syn på saken än vi. Ju mer lik orginalet de kan göra sin produkt ju bättre tycker de att de har lyckats. Sedan hur det tillverkas, miljögifter som används och hur de når dit spelar ingen roll, bara de kan tjäna pengar. Säkerhet, miljö och andra för oss självklara faktorer spelar ingen roll i Kina. Varje dag avslöjas något frapperande, spioneri, bly i leksaker, barnarbete, djurplågeri, listan tar inte slut. Jag har valt sida, väljer alltid annat än kinaprylar, om alternativ finns. Några tior eller hundralappar till har vi råd med.

#8 • Uppdaterat: 2008-08-07 22:57
Jonny (ej verifierad)

Mycket gnäll på kineserna nu och det med all rätt men glöm inte all sexhandel som europerna gör och tyskarna är en av dom värsta.
Ja är rädd för att det finns inget som kan stoppa kinesernas framfart.
1983 fanns det 1 bil i Bejing,hur många finns det nu,dehar i princip exploderat och dom kommer att sträcka sig till andra länder men jag tror inte att europa behöver oroa sig först och främst så blir det övriga asiatiska länder och länderna i öst där man inte bryr sig så mycket i vad man sitter i.
Jag tror inte att det är fordon som kina kommer att bli marknads ledande på utan något annat,något vi inte sett än.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.