Nästa artikel
Kia Sportage får elhjälp
Nyheter

Kia Sportage får elhjälp

Publicerad 23 maj 2018 (uppdaterad 23 maj 2018)
Suven ändrar sitt utseende och bland motoralternativen tillkommer en mildhybrid.
Nya stötfångare, omdesignade lyktor fram och bak och ny look på fälgarna är några av de utseendemässiga förändringarna på Kia Sportage. Det går också att välja till sidolister i krom, metallfärgade hasplåtar och så har det tillkommit fem nya lackfärger. 
 
På insidan finns en ny ratt och omarbetat instrumentkluster. Infotainmentsystemet styrs från en 7-tums pekskärm eller en 8-tums ramlös pekskärm. Sportage får senaste versionen av Kias förarassistanssystem, som innehåller adaptiv farthållare med Stop&Go-funktion, trötthetsvarnare, samt övervakning av omgivningen vid parkering.

 
Som vi har berättat tidigare så kommer det att finnas mildhybrider i motorutbudet. EcoDynamics+ är en tvåliters dieselmotor som får elektrisk hjälp av ett 48V-system. Detta ska enligt Kia minska utsläppen av koldioxid med 4 procent enligt den nya, tuffare körcykeln WLTP.

Den nuvarande 1,7-liters CRDi dieselmotorn ersättas av en 1,6-liters CRDi motor som Kia hävdar är den renaste de någonsin konstruerat. Dieselmotorn går att få med antingen 115 eller 136 hästkrafter, varav den effektstarkare versionen kan kombineras med fyrhjulsdrift och en dubbelkopplingslåda. 


Uppfräschade Kia Sportage börjar säljas i Europa under tredje kvartalet 2018. 

Diskutera: Vad tycker du om Kia Sportage? 

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.