Bild
Nästa artikel
642 Kia Rio och 285 Kia Optima Plug-In Hybrid måste till verkstaden.
642 Kia Rio och 285 Kia Optima Plug-In Hybrid måste till verkstaden.

Kia återkallar Rio och Optima laddhybrid

Nyheter

Barnspärr och hybridsystem måste åtgärdas.

På 642 stycken Kia Rio, tillverkade under våren 2017, kan det vara så att funktionen för barnspärr i bakdörrarna inte fungerar. Detta på grund av en felande vajer till innerhandtaget, som måste inspekteras och eventuellt bytas ut.

När det gäller laddhybriden Kia Optima kan det vara problem med hybridsystemet. Det kan sluta fungera när bilen körs och motorlampan tänds. Lösningen går ut på att byta ut styrdonen för högvoltsbatteriet. 285 bilar i Sverige av modellår 2016-2018 berörs.


Kia känner inte till några skador eller olyckor som rapporterats i samband med problemen på Rio och Optima. Ägarna kommer att kontaktas via brev och hänvisas till närmaste verkstad för kostnadsfri kontroll och eventuell reparation av bilen. 

Kia Optima Plug-In Hybrid ingår i Vi Bilägares långteststall 2018. 

Diskutera: Vad tycker du om återkallelsen?    
 

Kommentarer

#1
2018-05-02 14:31

Jag fick brevet idag och har bilen på service. De lär väl behöva ha in den igen för att byta styrdonen eftersom det inte fanns noterat innan i planeringen.

#2
2018-05-02 17:18

Det lär bli flera..

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.