Bild
Nästa artikel

JOHN OCH LEIF HAR GJORT MÅNGA BIL- OCH MC-TAVLOR

EVENEMANGSTIPS

Den kommande helgen har konst- och motorintresserade en högtidsstund att se fram emot. Bor du på Västkusten kan du se John Eyres målningar i Göteborg, bor du i Mälardalen kan du besöka Leif Ahnlunds vernissage i Uppsala.

I Göteborg ställer John Eyre ut akvareller på Galleri En Trappa Ner. Motiven är huvudsakligen amerikanska - bilar från 1950- och 1960-talen som hamnat på livets skuggsida, övergivna, rostande, hjullösa, samt motorcyklar med betoning på chopper-kultur.

John Eyre är kanske mest känd som grafisk formgivare av bokomslag, men hans på samma gång detaljrika och drömska målningar är omtyckta långt utanför motorkretsar.

I Uppsala har Leif Ahnlund vernissage på Galleri Linné, även han med en blandning av bilar och motorcyklar. För några år sedan gjorde han en uppskattad serie målningar från klassiska mc-tävlingen på Isle of Man, men på senare tid har det blivit allt mer "minnesbilder" från hans ungdoms Västmanland: amerikanare, landsvägslopp, mopedgäng.

John Eyre på Galleri En Trappa Ner, Göteborg, 7 - 22 mars.
Leif Ahnlund på Galleri Linné, Uppsala, 7 - 22 mars.
Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.