Bild
Nästa artikel

Jeep kan rädda Chrysler: "Är mer värt än moderbolaget"

Nyheter

Chrysler är i akut behov av pengar. Därför kan en försäljning av ikonmärket Jeep bli aktuell - och spekulationerna går för högvarv på Wall Street.

- Jeep är i dag mer värt än moderbolaget Chrysler, säger Gerald Meyer, tidigare styrelseordförande i American Motors som ägde Jeep innan Chrysler köpte märket på 80-talet.

Chryslers allt sämre finanser har satt biljätten i en problematisk situation. Enligt experter vid det amerikanska ekonomicentrumet Wall Street behöver Chrysler få in nytt ekonomiskt kapital inom ett år för att inte gå i konkurs. Därför spekuleras det nu om att biljätten kommer att sälja kronjuvelen Jeep - som värderas högt.

-Jeep överlever även om inte Chrysler gör det, säger Gerald Meyer, i ett försök att beskriva märkets värde.

Chrysler hävdar bestämt att Jeep inte är till salu. Trots en sviktande marknad säljer märket fortfarande bra och ses som en viktig inkomstkälla.

Men de ökade förlusterna späder på spekulationerna - och experterna öppnar även för att Jeep kan användas för att locka en ny affärspartner till Chrysler.

- Den som vill ha Jeep får också ta Chrysler, säger Gerald Meyer.

Ola Andersson
Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.