Bild
Nästa artikel
Jazz blir hybrid och namnbyte på Urban

Jazz blir hybrid och namnbyte på Urban

Nyheter

Honda plockar drivlinan från CR-V och stoppar den i Jazz. Dessutom har de bestämt namnet på sin elbil.

Nästa generation av Honda Jazz kommer att få elektrisk hjälp. Den blir nämligen en självladdande mildhybrid och lånar drivsystemet i-MMD från suven CR-V. Förkortningen i-MMD står för Intelligent Multi-Mode Drive. Nya Jazz visas på Tokyo Motor Show i slutet av oktober. 

 

Jazz blir hybrid och namnbyte på Urban

Biltillverkaren meddelar också att de bestämt vad deras första elbil ska heta. Den väckte uppmärksamhet som konceptet Urban EV när den dök upp för första gången 2017. Senast vi såg den var som nästan färdigställd prototyp i Genève i mars, då med bakhjulsdrift och 20 mils räckvidd. Tidigt 2020 börjar den säljas, då under namnet Honda e. 

Diskutera: Vad tycker du om Hondas planer för e och Jazz? 

Jazz blir hybrid och namnbyte på Urban
Taggar: Nyheter, Honda Jazz

Kommentarer

#1
1
2019-05-09 19:00

e! D e bra.

#3
2019-05-09 20:00

Jazz är en bil med flera goda idéer men 1,3 motorn saknar bottendrag, och dessutom finns klimatanläggning bara i Exclusive-utförandet. Vi får se om den nya generationen åtgärdar detta.

#5
2019-05-10 11:06

Honda e la bra.

Apropå på bilnamn som inte funkar på alla språk, "étron" är det franska ordet för bajskorv...

#6
2019-05-10 18:49

Honda har redan haft en hybrid av Jazz, det gick så där... Honda var en av de första med hybrider, tänk Insight, men Honda har inte lyckats marknadsmässigt. Vi får se om nya versionen lyckas bättre.

#7
2019-05-14 16:59

Jag är tjugo minuter ifrån bilhandlare för att plocka upp en Jazz som andrabil. Förnuftig bil, med goda inner utrymmen. Luftig kupé och bra säten och framstolarna är sköna. För att vara en så liten bil är den väldigt praktiskt.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.