Nästa artikel
Japan ett steg närmare flygande bilar
Nyheter

Japan ett steg närmare flygande bilar

Publicerad 8 augusti 2019 (uppdaterad 8 augusti 2019)
Japans regering vill att landet ska bli ledande inom området flygande bilar. Nu har det inhemska teknikföretaget NEC hovrat med sin prototyp.

2000-talet har bjudit på mycket revolutionerande teknologi, men den klassiska framtidsvisionen om flygande bilar har fått vänta. Snart kan dock de flygande fordonen vara här, det vill i alla fall Japans regering. 

Japans mål är att flygande bilar ska börja med varuleveranser omkring år 2023 och det ska bli möjligt att transportera passagerare i städer någon gång under 2030-talet. Nyligen gjorde man nya framsteg när det inhemska teknikföretaget NEC testade sitt förarlösa prototyp i en stor metallbur.

Den batteridrivna bilen som är utrustat med fyra propeller var i luften i nästan en minut. Se videon här: 

I nuläget ser prototypen mer ut som en drönare än en bil och huruvida den fungerar på marken är aningen oklart. Den är cirka 3,9 meter lång, 3,7 meter bred och 1,3 meter hög. Anmärkningsvärt är att fordonet bara väger 150 kilo. NEC är ett av få japanska bolag som fakiskt fått upp sin "flygande bil" i luften.

Men det är inte bara Japan som drömmer om en framtid i luften. Även i Dubai, Singapore och Nya Zeeland jobbar man med liknande projekt. 

Diskutera: Vad tycker du om NEC:s flygande fordon?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.