Bild
Nästa artikel

JamesE: En mobil laddstation för elbilar

Nyheter

Den flyttbara laddstationen som utvecklas av Audi ska underlätta för elbilister att ladda sin bil.

För elbilsägare är det inte alltid enkelt att hitta en lämplig laddplats. På vissa ställen så som hotellparkeringar, evenemang och parkeringshus kan det vara extra svårt, antingen då laddstaioner saknas helt på platsen eller då alla befintliga stationer är upptagna. Detta vill Audi ändra på.

Den tyska biltillverkaren håller just nu på att ta fram en flyttbar laddstation på hjul som man enkelt ska kunna använda på ställen där behovet finns.

Projektet som fått namnet JamesE är fortfarande under utveckling och det finns därför inga uppgifter om hur effektiv laddaren är eller hur mycket tjänsten kan tänkas kosta. Se klippet ovan för mer info om JamesE.

Diskutera: Vad tycker du om JamesE?
 
Taggar: Nyheter, Audi

Kommentarer

#1
2019-07-31 08:19

Om laddstationen ryms i bilen, kunde det vara intressant. Dock ett litet problem med strömförsörjning/kostnad.

#2
2019-07-31 11:08

Det blir nog inte någon storsäljare precis. Möjligen kan något enstaka eventbolag eller bärgningsbolag tänkas köpa en. Hoteller och parkeringshus kommer att ha uttag för att locka kunder. Det blir smidigare och billigare med uttag vid varje parkeringsficka än att folk ska ta reda på var denna batterivagn står. Sen riskerar man att den är upptagen eller att förra användaren som tömde den glömde sätta den på laddning. Med tanke på de 360 kWh som VWs version har är Audis nog också en tung pjäs att flytta runt. Om inte den har elmotor kan det bli jobbigt med ytor som inte är helt fria från ojämnheter. Ska man sen även krångla den in i och ut ur hissen för att få den till rätt våning i parkeringshuset blir det inte många gånger den kommer till användning.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.