Bild
Nästa artikel
Jaguar gör eldriven E-Type
Jaguar gör eldriven E-Type
Jaguar gör eldriven E-Type
Jaguar gör eldriven E-Type

Jaguar gör eldriven E-Type

Nyheter

De som blev avundsjuka på Meghans och Harrys transportmedel vid det kungliga bröllopet har nu sin chans.

Tidigare i år var det kungligt bröllop i Storbritannien då prins Harry sade ja till Meghan Markle. I samband med detta körde bröllopsparet runt i en specialtillverkad Jaguar E-Type med eldrift.

Jaguar berättar nu att de kommer att tillverka fler exemplar, under namnet E-Type Zero. Förlagan är serien 1,5 Roadster från 1968. Men istället för en 6-cylindrig bensinmotor drivs bilen av en elmotor på 220 kW som hämtar energi ur ett litiumjonbatteri på 40 kWh.

Ingenjörerna har gjort sitt yttersta för att vikten ska förbli oförändrad och att bilens ursprungliga uppbyggnad med bromsar och upphängning är densamma som på originalet från 1960-talet. Därför sägs eldrivna E-Type uppföra sig på samma sätt som ursprungsmodellen. 

Första fordonen levereras sommaren 2020. Jaguar är hemlighetsfulla med priset och vill inte säga vad bilen kostar. För den som redan har en gammal E-type går det bra att komma in med den till Jaguar så konverterar de drivlinan till en elektrisk.  

Diskutera: Vad tycker du om Jaguar E-Type Zero?

Taggar: Nyheter,

Kommentarer

#1
2018-08-24 12:49

Är inte charmen med hela bilen att den går på förbränningsmotor? En klenod från en svunnen tid?
Vill man vara snäll kan man ju köra den på syntetiskt bränsle, men tycker det verkar helgerån att slakta motorn...

#2
2018-08-24 13:26

" För den som redan har en gammal E-type går det bra att komma in med den till Jaguar så konverterar de drivlinan till en elektrisk."
Jo morsning, det vore väl den sämsta ekonomiska åtgärd man kan ge sig in på.
Personligen har jag aldrig gillat E-type, men det går inte att komma ifrån att det är en ikon som i originalutförande har ett ansenligt värde.
Den som elektrifierar en E-type begår bilhistorisk våldtäkt!
Det är precis som milkylainen påpekar!

#3
2018-08-24 17:05

E-Type roadster tillsammans med 50/60-talets MB 300 SL är de vackraste bilarna någonsin. Men det ska vara E-Type seies I med de lägre smäckra stötfångarna.

#4
1
2018-08-24 18:41

Finner absolut ingen charm i en gammal motor utan nån som helst avgasrening. Gamla bilar kan vara fina, men de luktar bedrövligt. Detta är ju en perfekt lösning, på detta vis kan fina gamla bilar även användas, inte bara stå och samla damm.
Men vad vet jag, jag förstår ju inte heller charmen med utedass.

#5
2018-08-24 20:16

Hur kan man vilja ta bort ett så läckert motorljud som en rak sexa? Helt galet.

#6
2018-08-25 12:43

Precis när dom åker iväg, runt 0.40, så hör man det typiska skriket från elmotorn. Fruktansvärt ljud. Måste en elmotor låta så illa? Det förstör ju hela upplevelsen med en vacker bil, som i originalutförande låter vackert. Visst, gamla motorer luktar illa, det håller jag med om. Men så lite som dom flesta körs, spelar det så stor roll? Bygg gärna en replika med elmotor men låt bli originalbilarna, tycker jag.

#7
2018-08-25 17:06

Jag tycker ide'n är helt lysande, men skärmarna på instrumentbrädan kunde ha utförts med bättre känsla, och ratten/växelväljaren eller vad det nu är känns också främmande. Ett modernare och mer effektivt chassi tycker jag inte skulle ha varit fel om man nu hade valt det

#8
2018-08-26 21:08

Mycket intressant! Om batterierna räcker till. Det lätta vinandet från motorn bör kanske filtreras bort lite bättre.
Visst har de motorer som satt i bilen från början sin charm, men det här är inte alls dumt tänkt.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.