Bild
Nästa artikel
Nyheter

Inuti nya G-klass

Publicerad 15 december 2017 (uppdaterad 15 december 2017)
Mercedes släpper insidesinformation om nya generationen av terrängbilen Geländewagen.
Genom åren har det sålts nära 300.000 G-klass och det sägs att fordonet nu har genomgått den mest märkbara förvandlingen i sin 40-åriga historia. Hela bilen får vi först se i samband med Detroit Auto Show i början av januari. Till dess ger Mercedes en försmak genom att bjuda på bilder på interiören.

För mer traditionella G-klassfans finns de klassiska, runda mätarna i förarmiljön kvar, men det går också att byta ut dem mot digitala diton som visas på två 12,3-tumsskärmar, en ovanför mittkonsolen och en i framför föraren. Förare av nya G-klass kan styra infotainmentsystemet utan att släppa ratten. Liksom på smartphones kan reglagen på ratten styras med pek- och sveprörelser.

Mercedes har också tänkt över förvaringen och skapat nya utrymmen för vattenflaskor, koppar och möjlighet till trådlös laddning. Utrymmena har växt jämför med den gamla modellen, baksätespassagerare har till exempel 15 centimeter extra benutrymme. Precis som tidigare G-klass har den nya generationens terrängtålighet satts på prov på det 1445 meter höga berget Schöckl, nära tillverkningsanläggningen i österrikiska Graz. Detta intygas med ett speciellt emblem vid B-stolpen.


Diskutera: Vad tycker du om Mercedes G-klass?
 

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.