Bild
Nästa artikel
ID.R nådde Himlens port

ID.R nådde Himlens port

Nyheter

Elbilen som är ambassadör för Volkswagens nya satsning kan lägga till en ny prestation på sitt cv: Snabbast uppför kinesiska berget Tianmen.

Att köra längs den 11 kilometer långa slingervägen “Big Gate Road” tog 7:38.585 minuter. Höjdskillnaden är 1.100 meter och där emellan 99 hårnålskurvor innan ID.R nådde ”Himlens port”, ett naturformat stenvalv genom toppen av berget. 
 

ID.R nådde Himlens port

ID.R:s meritlista innefattar banrekord på Goodwood festival of speed i England och bilen har också klarat klättringen uppför berget Pikes Peak  i Colorado, USA snabbare än någon annan bil. Dessutom har den satt rekord som snabbaste elbil runt Nürburgring-Nordschleife i Tyskland. Varje gång med föraren Romain Dumas bakom ratten.

Han säger att han kommer att minnas klättringen i Kina som sin mest spektakulära körning:
− Den lilla information vi hade om vägen och de få testerna vi hade gjort i förväg gjorde det till en enorm utmaning. Vägen är otroligt smal och slingrande, men körningen var väldigt rolig med elkraften från ID.R. Det enorma vridmomentet var en stor fördel på de korta avsnitten medan aerodynamiken gav ytterligare dragkraft i de snabba sektionerna.

ID.R nådde Himlens port

Tävlingsbilen I D R:s racingturné är en del i Volkswagens pr-kampanj för sin kommande eldrivna familj, I.D. På den stora europeiska bilmässan i Frankfurt nästa vecka ska Volkswagen visa en produktionsklar version av den första medlemmen i ID-familjen, nämligen ID.3. 

Se klättringen uppför det kinesiska berget här:

Diskutera: Vad tycker du om Volkswagens elektriska satsning?

Taggar: Nyheter

Kommentarer

#1
2019-09-06 16:47

Kul! Gissar att VW har muskler att platta till både Tesla och Porsche om det kommer till att ta fram en prestandabil för
privatmarknaden.

#2
2019-09-06 16:52

Sabud: Varför skulle VW platta till Porsche? Samma koncern med olika inriktningar, tror verkligen inte att VAG skulle tillåta att VW släpper en bil som slår Porschen.

#4
2019-09-10 20:17

Vad hade den för tid nedför?

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.