Nästa artikel
Hyundai Veloster Midship - mittmotor och 300 hästar
Nyheter

Hyundai Veloster Midship - mittmotor och 300 hästar

Publicerad 2 juni 2014 (uppdaterad 2 juni 2014)
Hyundai Veloster Midship concept 2014
I helgen visade Hyundai upp ett sportigt mittmotor-koncept baserat på Veloster. Presentationen skedde på Busan Auto Show i Sydkorea.
Hyundai Veloster gjorde entré för tre år sedan med den uttalade ambitionen att konkurrera med Volkswagens återupplivade coupé-modell Scirocco.  Veloster fick ett sportigt yttre och assymeterisk design med två dörrar på ena sidan medan den andra bara fick en. Sportigheten gick dock aldrig mycket längre än design, styvare fjädring och en låg sittposition. Den beskedliga 1,6-liters fyrcylindriga motorn med 140 hästkrafter levde inte helt upp till bilens yttre.
 
Under årets upplaga av Busan Auto Show i Sydkorea presenterades nyligen en betydligt kralligare version av bilen. Det är Hyundais WRC-avdelning som klämt in en fyrcylindrig direktinsprutad turbomotor på två liter bakom framstolarna på bilen. Resultatet blev en mittmotorbil med drivning på bakhjulen. Tanken är att motorns placering mellan hjulaxlarna ske erbjuda ultimat viktfördelning för att se till att de 300 hästkrafterna skickar iväg bilen på mest effektiva vis.
 
Tyvärr kommer bilen inte att hamna i produktion utan konceptet syftar bara till att undersöka Veloster-chassits möjligheter. En ny generation av Veloster finns dock på ritbordet och kommer inte helt osannolikt inspireras av det här konceptet.

Källa: Motor Authority
Diskutera: Vad tycker du om Hyundai Veloster Midship concept?   

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2014-06-02 15:15
ENTJ1

http://www.carcomplaints.com/news/2013/kia-agrees-to-proposed-settlement-inflated-mileage-claims.shtml
Har Hyundai gett svenska köpare ersättning som de gjort i USA.
Konceptet är inte intressant på något sätt,lite av en "Homer S" bil.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.