Bild
Nästa artikel
Hyundai och Volkswagen samarbetar med Aurora

Hyundai och Volkswagen samarbetar med Aurora

Nyheter

Nybildade teknikföretaget från Silicon Valley ska hjälpa biltillverkarna att ta fram självkörande fordon.

Auroras teknik kommer att byggas in i flera av Hyundais bilar och testas i utvalda pilotstäder och ska vara självkörande på nivå 4. På mässan Consumer Electrics Show som börjar nästa vecka ska en ny bränslecellsbil från Hyundai presenteras och den blir också första modellen att användas för självkörande tester när de drar igång senare i år. Innan 2021 beräknar Hyundai att lansera självkörande bilar på marknaden.

Volkswagen kommer i sin tur att använda sig av Auroras självkörande teknik i olika produkter med fokus på mobilitet, till exempel bussar, budbilar eller självkörande lastbilar.

Aurora bildades 2016 av bland andra Chris Urmson som tidigare jobbat på Google och Sterling Anderson som varit anställd hos Tesla.   


Diskutera: Vad tycker du om samarbetet mellan Aurora, Volkswagen och Hyundai?
 
Taggar: Nyheter

Kommentarer

#1
2018-01-04 16:04

Vill nån ha självkörande bil.
Det är väl roligt att köra bil.

#2
2018-01-04 16:08

Vi kan ju hoppas att samarbetet gynnar konsumenten i alla fall.

#3
2018-01-04 18:12

Jag tror inte den generation som de flesta av oss tillhör någonsin blir intresserad av självkörande bilar.
Den kommande generationen däremot och många av yuppienallegänget, som oftast är helt ointresserade av teknik och inte gärna vill lägga pengar på körkort och bilkörning, kan nog bli intresserade av att låta bilen fungera som en taxi gör idag.
Men det dröjer säkert en ganska lång tid ännu, innan myndigheterna tillåter helt självkörande fordon.

#4
2018-01-04 18:59

Tror absolut att det finns en stor marknad för självkörande bilar. Skulle inte ni åka taxi oftare om det var billigare än idag? Dock tror jag att det är rätt långt bort innan det blir vanligt och fungerar bra. Än så länge finns ju inga självkörande bilar som fungerar bra, så jag tror vi pratar flera decennier innan(om) det slagit på allvar.

#5
2018-01-04 23:03

Själv skulle jag gärna ha en självkörande bil som tillåter att man ägnar sig åt annat under resan, läser, beundrar utsikten mm. Det vore att jämföra med en bussresa, där du själv bestämmer vägar, stopp vid utsikter och speciella restauranger, dvs full frihet utan ansvar. Tillhör den av alla älskade 40-talistgenerationen.

#6
2018-01-05 00:30

Dem kan hjälpa vw hur mycket dem vill, det kommer inte hjälpas sålänge diesel med v12 motorer finns. Lägg krutet på att omvandla flottan till el.

#7
2018-01-05 19:50

Fast vilken typ av framdrivning och den självkörande tekniken är väl inte särskilt relaterade? De utvecklingsbilar för självkörande teknik som finns idag går väl i huvudsak på bensin vad jag sett.

#8
2018-01-06 10:27

Finns väl inget som är så tråkigt som att åka buss. Resan känns som dubbelt så lång jämfört med att köra själv.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.