Bild
Nästa artikel

Hyundai lanserar ny motor

Nyheter

Det ökande bensinpriset får bilfabrikanterna att reagera. Nu lanserar Hyundai en nyutvecklad bensinmotor - med målet att minska transportkostnaderna.

Hyundai arbetar för att minska bränsleförbrukningen och transportkostnaderna för de nyproducerade bilarna. Därför lanserar bilfabrikanten nu en ny motor - med internbeteckningen Kappa.

Hyundais minsta bilmodell i10 får, enligt företaget, med en 1,25-liters Kappa-motor en bränsleförbrukning på 0,5 liter per mil och blir därmed bäst i sin klass. Dessutom kommer motorn endast att släppa ut 119 gram koldioxid per kilometer.

Kappa-motorn kommer även att finnas i nya Hyundai i20, som premiärvisas i samband med Paris-salongen i oktober. Motorns maxeffekt är 78 hk vid 6 000 r/min och dess maximala vridmoment är 118 Nm vid 4 000 r/min.

Kappa är den elfte i serien av bensinmotorer som utvecklats med Hyundais egen teknologi. Tillverkningen beräknas starta i mitten av juli i år.
Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.