Bild
Nästa artikel

Hummer till kineser - för en miljard

Nyheter

General Motors är överens med kinesiska Tengzhong Heavy Industrial Machinery - varumärket Hummer blir kinesiskt. Köpesumman rapporteras vara en miljard kronor.

Sedan länge har General Motors försökt göra sig av med sina mindre lönsamma tillgångar. Tidigare har Vi Bilägare rapporterat att Pontiac och Saturn läggs ner, om den besvärliga affären mellan Magna och Opel/Vauxhall samt Koenigsegg Groups köp av Saab.

En miljard kronor
Nu har man lyckats bli av med sitt första varumärke - Hummer säljs till kinesiska Sichuan Tengzhong Heavy Industrial Machinery. Enligt uppgifter från amerikanska medier är köpesumman 150 miljoner dollar - vilket motsvarar ungefär en miljard kronor.

- Hummer är ett starkt globalt varumärke och denna överenskommelse innebär ytterligare en viktig milstolpe i skrivandet av nästa kapitel för både GM och Hummer, säger Fritz Henderson, vd för General Motors i ett pressmeddelande.

Enligt parternas avtal kommer Sichuan Tengzhong Heavy Industrial Machinery äga 80 procent av aktierna i Hummer medan en privat affärsman kommer äga de resterande 20 procenten.

Enligt General Motors säkrar affären 3 000 arbetstillfällen i USA.
Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.