Nästa artikel
Honda siktar på rekord med nya Civic Type R
Nyheter

Honda siktar på rekord med nya Civic Type R

Publicerad 11 september 2013 (uppdaterad 11 september 2013)
Honda Civic Tourer är den japanska biltillverkarens viktigaste modell i Frankfurt, men några detaljer om en busbil avslöjades.

När Honda höll sin presskonferens på mässgolvet i Frankfurt stod fokus på biltillverkarens för dagen viktigaste modell, Civic Tourer. Men det var inte den enda Civicen som det pratades om.

Manabu Nishimae, vd för Honda i Europa, tog också tillfället i akt att säga några ord om kommande nya versionen av Civic Type R. Bilen ska drivas av en tvålitersmotor med turbo och direktinsprutning, som ger minst 276 hästkrafter.

Snabbast på ringen
Enligt Nishimae strävar Honda efter att nya Civic Type R ska bli den snabbaste framhjulsdrivna bilen någonsin att ta sig runt den klassiska tyska banan Nürburgring. Än är man dock inte i mål, då det återstår två års utveckling innan bilen är redo att lanseras 2015. Dock har man hunnit börja testa bilen på banan.

– Vi spenderade nyligen en vecka med tester på Nürburgring och närmar oss målet, säger Nishimae. Vi har redan klarat en tid som närmar sig banrekordet.

Honda offentliggör även en serie bilder från testerna på ringen, där nya Civic Type R är kamouflerad.

Diskutera: Vad tror du om nya Honda Civic Type R?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.