Nästa artikel
Honda satsar på hundar
Nyheter

Honda satsar på hundar

Publicerad 15 oktober 2009 (uppdaterad 21 september 2010)
Det ska vara bekvämt och säkert att åka Honda - även för hundar. Därför lanseras nu utrustningspaketet Dog Friendly med hundkoja, ramp och ventilationsfläkt. Se bilder.
När webbplatsen Dogcars summerade året 2007 utsågs Honda Element till "årets hundbil". Bilen belönades för dess hundanpassade interiör, bland annat med ett golv som är lätt att rengöra.

Någonstans här planterades ett frö till en idé och nu har ett helt utrustningspaket anpassat för hundar vuxit fram. Paket, som Honda kallar Dog Friendly, ska finnas tillgängligt inför lanseringen av 2010-års modell av Honda Element.

Bättre säkerhet med hundkoja
Honda framhåller först att tillvalspaketet ska förbättra säkerheten med en hund i bilen - både för hunden själv, men också för föraren. En konstruktion med en hundkoja placeras i bagageutrymmet så att hunden inte ska störa föraren under färd.

Men om olyckan ändå är framme ska hunden hållas kvar bakom bilens baksäten och därmed minska risken att hunden skadas eller att passagerare skadas av hunden.

Spillsäker vattenskål
Husse och matte får det också lättare att rengöra med Dog Friendly. Golvmattan som ingår är av gummi och är anpassad för åretruntbruk. Den är lätt att rengöra och har dessutom ett mönster med hundben.

Men det ska vara bekvämt för tassarna också, därför finns en vadderad hundsäng ovanpå golvet och dessutom är väggarna i hundkojan mjuka. Honda meddelar också att det finns en "spillsäker" vattenskål och ventilationsfläkt.

Utdragbar ramp
När hunden ska lämna bilen är det bara att dra ut en ramp som finns förvarad under hundsängens plattformen. Självklart ska det synas att man är "Dog Friendly", därför ingår två hundprydda karossemblem.

Honda Element har varit i produktion sedan 2003 men säljs inte i Sverige. I USA finns Dog Friendly-paketet tillgängligt från november och kommer då att kosta 995 dollar - nästan 6 900 kronor.

Diskutera: Hundägare, finns det intresse för utrustningsspaket anpassade för hundar?

Relaterade bildspel

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2009-10-15 17:48
Alex (ej verifierad)

Intressant.... Men saluförs Element här? NOPE!
Så jättebra jobbat av er! Men kom tillbaka när det visar sig att det finns till en bil som man kan köpa i Sverige...
Det finns en anledning till att man, jag, inte är på denna site så ofta...

#2 • Uppdaterat: 2009-10-15 18:58
Fredrik Diits, Vi Bilägare (ej verifierad)

Saker som händer i världen tenderar att komma hit så småningom.

#3 • Uppdaterat: 2009-10-15 21:47
Åsa Blomqvist (ej verifierad)

Supersmart!! En bil som verkligen skulle stå högt på min lista vid nybilsköp!! Fläkten var nog det smartaste.

#4 • Uppdaterat: 2009-10-16 16:28
Arne Strandberg (ej verifierad)

Mycket bra att bilarna nu äntligen annpassas för hundar Har själv försökt o anpassa min 855a Med fläktar o grindar /last galler ´skålad bagage rums matta lagt in en annan matta över gummi mattan o när vintern kommer o kallt ute även
hund dynor så det blir varmare för hundarna Har haft mina hundar så även i en 745 a EN bra grej men det går o fixa med lite tanke bakom äbebn på en äldre3 bil

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.