Nästa artikel
Honda Gear – ett koncept helt enkelt
Nyheter

Honda Gear – ett koncept helt enkelt

Publicerad 18 januari 2013 (uppdaterad 21 januari 2013)
Bilsalongen i Montreal hamnar lätt i skuggan av Detroitshowen. Men även här visar stora tillverkare då och då annorlunda koncept.

Honda Gear har åtminstone ett annorlunda utseende, där vindrutan på den lilla bilen är helt i linje med huven. Vid sidan av den märkliga formen är designen genomgående enkel och befriad från krusiduller.

Inspirationskälla till konceptet, som nu alltså ställs ut i Montreal, har på något vänster varit så kallade fixed gear-cyklar (som saknar växlar, ibland även bromsar, och där navet är fast med pedaler som ständigt roterar med hjulet).

Honda menar att bilen enkelt ska gå att skräddarsy efter önskemål för att få till en personlig känsla och målgruppen är unga människor i städer. På vilket sätt den går att skräddarsy, vad som döljer sig under skalet eller om den kommer att gå i produktion får vi däremot inte veta.

Diskutera: Vad tycker du om Honda Gear?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2013-01-18 17:17
Hackenbush

Fronten är ganska snygg men resten är lite småkonstigt.

#2 • Uppdaterat: 2013-01-18 17:21
Irvor

En bil för staden ?
Lite för breda dörrar för trånga stadsparkeringar ?
För låg front för att vara krocksäker ?
För övrigt fräck och intressant, kanske.
Beror på innehåll.

#3 • Uppdaterat: 2013-01-19 00:42
Roger Skagerström

Gillar den skarpt! Kanske lite trubbig front när resten är så slimmat, men i det stora hela - clean och sjukt snygg! Den svarta toningen tror jag har den del med det att göra, glaset och metallen flyter ihop på ett väldigt elegant sätt. Se tex nuvarande Acccord-kombins bakruta. Sett en vit sådan bil med svarttonat glas och det var riktigt läckert.

#4 • Uppdaterat: 2013-01-19 19:32
Gäst (ej verifierad)

Jo. jag gillar den också. Speciellt glasgrillen från förra Civic och även bakdelen är rätt fräck.

Även motorhuvens och framrutans likadana lutning är kul även om den funnits tidigare. En bil som verkligen ser ut att vara designad för framtiden i motsats till många andra idag, (VAG t ex). Hoppas att Honda nu kan våga lite mer framöver på deras vanliga bilar också. Civic och Accord t ex är ju väldigt mesiga.

#5 • Uppdaterat: 2013-01-20 00:03
Raphael

Ryslig! :)

#6 • Uppdaterat: 2013-01-21 08:48
Hackenbush

Ja faktiskt Jes, nu när du säger det så ser jag det.

#7 • Uppdaterat: 2013-01-21 15:30
jom

Jättesnyggt jobbat(designat) av Honda!

#8 • Uppdaterat: 2013-01-22 10:40
S-E S

Den kan nog komma långt in under ett lastbilsflak om bromsarna inte funkar. Vidare är den suverän att använda i stadsmiljö när man slänger upp bildörren i sidan. Det kommer nog inte att synas på de stora släta plåtytorna? Men snabbt kan du säkert köra. Den lyfter nog inte med framhjulen i första taget.
Snygg färg, bra lackfinish och ingen stensprut vid bakre hjulhuset!

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.