Nästa artikel
Hjälp på vägen innan bilköpet
Nyheter

Hjälp på vägen innan bilköpet

Publicerad 17 december 2018
Hur kan du kolla upp en bil innan du bestämmer dig för att köpa? Vi listar ett antal webbkällor som kan vara bra att använda sig av.
I dag finns oerhört mycket information att tillgå på internet. Inte minst om du följer Vi Bilägares begagnatrapporter och rostregistret som du hittar i tidningen och på nätet.

Mer värdefull upplysning går att få från diverse sajter, här följer några exempel:
  • Bilsvar Konsumentverket har skapat en tjänst där du kan värdera en bil du är intresserad av eller jämföra olika bilmodeller. Här kan du få en överblick i vad det kostar att äga en viss bil.
    Länk till Bilsvar

     
  • Folksam – Hur säker är bilen? Varje år undersöker försäkringsbolaget Folksam olika bilmodellers krocksäkerhet. De har bland annat vägt in resultat från krocktester i Euro NCAP, men också analyserat verkliga olyckor som rapporterats in. Här kan du fylla i modellen du är intresserad av och få en god överblick på säkerheten.
    Länk till Folksam 

     
  • Euro NCAP Detta är en europeisk krocksäkerhetsorganisation som testar bilar i olika typer av krockar och ger dem betyg utifrån hur väl de prersterar och hur bra de är utrustade för att klara en krock.
    Länk till Euro NCAP

     
  • Dekra bilprovningsresultat Dekra utgår från bilprovningsresultat och rankar begagnade bilmodeller baserat på hur många fel som upptäckts vid besiktningen. 
    Länk till Dekra
  • Länsförsäkringar Maskinskaderapport Varje år publicerar försäkringsbolaget Länsförsäkringar en maskinskaderapport. Den grundar sig på ärenden där det betalats ut på maskinskadeförsäkringen. Syftet med rapporten är att ge konsumenterna en bild av vilka typer av maskinskador som är vanliga, vilka kostnader de är förknippade med och vilka bilmärken som är mer eller mindre drabbade. 
    Länk till Länsförsäkringar
Vi Bilägare har skapat en webbkurs för dig som funderar på att köpa begagnad bil. Du får bland annat kunskap om olika biltyper, källor för bakgrundskontroll av bilen, checklista inför provkörningen, undersökningsprotokoll samt steg-för-steg genomgång av hur bilköpet går till. 

Obs! Just nu får du 20% rabatt på kursen om du anger koden ”köpbil” i kassan. 


För endast 249 kronor får du en vägledning hur du kan trygga ditt kommande bilköp!
20181206163502.jpg?itok=0rNkk_wv

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.