Bild
Nästa artikel
Hjälp på vägen innan bilköpet

Hjälp på vägen innan bilköpet

Nyheter

Hur kan du kolla upp en bil innan du bestämmer dig för att köpa? Vi listar ett antal webbkällor som kan vara bra att använda sig av.

I dag finns oerhört mycket information att tillgå på internet. Inte minst om du följer Vi Bilägares begagnatrapporter och rostregistret som du hittar i tidningen och på nätet.

Mer värdefull upplysning går att få från diverse sajter, här följer några exempel:

 • Bilsvar Konsumentverket har skapat en tjänst där du kan värdera en bil du är intresserad av eller jämföra olika bilmodeller. Här kan du få en överblick i vad det kostar att äga en viss bil.
  Länk till Bilsvar

   
 • Folksam – Hur säker är bilen? Varje år undersöker försäkringsbolaget Folksam olika bilmodellers krocksäkerhet. De har bland annat vägt in resultat från krocktester i Euro NCAP, men också analyserat verkliga olyckor som rapporterats in. Här kan du fylla i modellen du är intresserad av och få en god överblick på säkerheten.
  Länk till Folksam 

   
 • Euro NCAP Detta är en europeisk krocksäkerhetsorganisation som testar bilar i olika typer av krockar och ger dem betyg utifrån hur väl de prersterar och hur bra de är utrustade för att klara en krock.
  Länk till Euro NCAP

   
 • Dekra bilprovningsresultat Dekra utgår från bilprovningsresultat och rankar begagnade bilmodeller baserat på hur många fel som upptäckts vid besiktningen. 
  Länk till Dekra
 • Länsförsäkringar Maskinskaderapport Varje år publicerar försäkringsbolaget Länsförsäkringar en maskinskaderapport. Den grundar sig på ärenden där det betalats ut på maskinskadeförsäkringen. Syftet med rapporten är att ge konsumenterna en bild av vilka typer av maskinskador som är vanliga, vilka kostnader de är förknippade med och vilka bilmärken som är mer eller mindre drabbade. 
  Länk till Länsförsäkringar

Vi Bilägare har skapat en webbkurs för dig som funderar på att köpa begagnad bil. Du får bland annat kunskap om olika biltyper, källor för bakgrundskontroll av bilen, checklista inför provkörningen, undersökningsprotokoll samt steg-för-steg genomgång av hur bilköpet går till. 

Obs! Just nu får du 20% rabatt på kursen om du anger koden ”köpbil” i kassan. 

För endast 249 kronor får du en vägledning hur du kan trygga ditt kommande bilköp!
20181206163502.jpg?itok=0rNkk_wv

Taggar: Nyheter

Kommentarer

#1
2018-12-17 12:00

Bilens skick är förvisso viktigt. Men än viktigare är säljarens ”skick” speciellt om det gäller privata begagnatköp eller köp från mindre nogräknade bilfirmor. Så för att komplettera listan ovan kan tilläggas att kolla med Belastningsregistret, Lexbase, Ratsit m.fl innan köp för att undvika eventuella tråkigheter i efterhand.

#2
2018-12-17 12:08

Kolla ägaren via transportstyrelsens hemsida, där står också om bilen är importerad och om det finns skulder på den.

#3
2018-12-17 15:06

Vargen. Man kan också lägga till att är objektet intressant så ring dom två föregående ägarna och fråga ut dom om allt.

#4
2018-12-17 15:46

Jag tycker ju att https://www.car.info kan ge en del skojig information.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.