Nästa artikel
Helt elektrisk suv från Audi
Nyheter

Helt elektrisk suv från Audi

Publicerad 9 juni 2015 (uppdaterad 9 juni 2015)
Konceptbilen Audi Prologue Allroad från 2015.
I höst kommer Audi Q7 e-Tron, märkets första laddhybridsuv, men snart nog kan vi även få en glimt av Audis helt eldrivna Q-modell.
Audis vd Rupert Stadler berättade i våras att han tänker leda den tyska biltillverkaren in i en expansion när det gäller suv-modeller. Förutom en instegsversion som han kallade Q1 kommer en ny flaggskeppsmodell under namnet Q8.
 
Den senare ska ha en sportigare design än Q7 men sannolikt kommer även Q8 baseras på Volkswagens nya suvplattform MLB. Målet är att sätta hårt mot hårt i drabbningen med Mercedes GLE Coupé och BMW X6.
 
Audis vd utlovar även en helt eldriven suv med en räckvidd på över 500 kilometer. Bilen ska enligt Rupert Stadler vara ”redo” till 2018. Den skulle då bli en direkt konkurrent till Teslas kommande corssover Model X.
 
Om det blir just Q8 eller en annan Q-modell som kommer inhysa den helelektriska drivlinan återstår att se. Enligt uppgift ska en konceptversion av el-suven visas på bilsalongen i Frankfurt i september.

Läs provkörningen av nya Audi Q7 i Vi Bilägare 9/2015 som finns i butik från och med 9/6. Du kan även köpa tidningen här.
 
Diskutera: Tror du att en helt eldriven bil går hem hos suv-köparna?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2015-06-10 08:15
Hackenbush

Den är ju stor och klumpig, klart att den kan bli en succé.

#2 • Uppdaterat: 2015-06-10 19:19
hx30

Jag vet inte om bilden ljuger, men den ser faktiskt mer ut som en förvuxen kombi bil, typ i byggd i en annan skala!? Rutorna på sidorna ser väldigt låga ut?

#3 • Uppdaterat: 2015-06-11 10:04
Swemba

I bland är det bra att läsa texten innan man kommenterar. Bilen på bilden är inte kommande elektriska SUV. Det är en bild på konceptbilen Audi Prologue ALLROAD - mao, just en kombi med lite högre markfrigång.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.