Nästa artikel
Hektiskt för Northvolt – ska öppna i Skellefteå 2021
Nyheter

Hektiskt för Northvolt – ska öppna i Skellefteå 2021

Publicerad 21 december 2021 (uppdaterad 21 december 2021)
Batteriföretaget jobbar hårt för att hålla tidsplanen: "Även om det betyder att första batteriet byggs på nyårsafton".

Svenska företaget Northvolt, med före detta Tesla-anställde Peter Carlsson i spetsen, gör sig redo att starta produktionen av elbilsbatterier i jättefabriken i Skellefteå.

Tidigare har man kommunicerat att första batteriet ska bli klart 2021 och med bara några dagar kvar på året går färdigställandet av fabriken på högvarv, berättar Peter Carlsson för nyhetsbyrån Reuters:
– Vi jobbar extremt intensivt för att hålla tidsschemat, även om det innebär att första batteriet tillverkas på nyårsafton, så ska det ut i år, säger han.
 

Northvolts utvecklingsanläggning i Västerås.

I nuläget jobbar 2 500 personer hos Northvolt och tanken är att anställda 5 000 ingenjörer kommande år. Investerare inkluderar bland annat Volkswagen, BMW, Polestar och Volvo Cars och förutom fabriken i Skellefteå har företaget ett utvecklingscenter i Västerås, och ytterligare ett ska byggas i Göteborg tillsammans med Volvo Cars.

En gemensam batterifabrik mellan Volvo Cars och Northvolt med kapacitet på 50 gigawattimmar ska börja byggas 2023 någonstans i Europa, var det blir avslöjas tidigt 2022.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (0)

Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.