Bild
Nästa artikel
Här testas nya Defender

Här testas nya Defender

Nyheter

Land Rovers klassiska terrängbil återvänder i modernt utförande i år.


 

2016 rullade det sista exemplaret av Land Rover Defender i sin dåvarande form ut från produktionslinan i engelska Solihull. Den pensionerades eftersom den hade blivit alltför ålderstigen för att kunna hänga med i moderna säkerhetskrav. 

I år kommer en ny generation av bilen se dagens ljus. För tillfället genomgår den diverse tester i Kenya för att bevisa sin kapacitet, bland annat körning i karg terräng och vadning genom floder.

Här testas nya Defender
Här testas nya Defender
Här testas nya Defender
Här testas nya Defender

Bilen har innan det också testats på andra extrema platser, som i kyliga Antarktis och på 3.000 meters höjd i Klippiga Bergen i USA. Några varv runt racingbanan Nürburing i Tyskland har också hunnits med. 

Eftersom Defender inte haft premiär än har Land Rover maskerat bilarna på bilderna, men formerna syns ändå ganska bra. Bilen kommer att tillverkas i Slovakien, på samma ställe där man bygger Discovery. 

Diskutera: Vad tycker du om Land Rover Defender?

Här testas nya Defender

Kommentarer

#1
2019-04-30 18:41

Tung och miljövidrig.

#2
2019-04-30 20:05

GRP: Nej du missförstår. Det perfekta verktyget för hjärnslöa city-slickers.

#3
2019-04-30 23:37

Den blir säkert lika suverän som dagens övriga Land Rovers - fast ännu mera terräng inriktad, så klart. Kommer säkert som både hybrid och el, inom kort.

#4
2019-05-02 11:59

Ser fint ut, vinner jag på lotto kanske jag köper en, eller kanske hellre en mb g-klass med snikutrustning för en mer bruksigare look

#5
2019-05-03 07:30

Jag har velat ha Defender, eller åtminstone en Land Rover som första bil i 20 års tid. Men de har alltid varit för katastrofalt dåliga i kvalité. Frågan är om de lyckas bryta mönstret någon gång. De har i alla fall inte fått till kvalitén på den nya Discovery, för att inte tala om hur katastrofal Range Rovers är.

#6
2019-05-04 14:37

Kvalitet är ointressant, ingen köper en LR eller Alfa Romeo för att bilarna håller länge utan för att det är världens trevligaste bilar. Är du ute efter en sossegrå evighetsmaskin köp en Landcruiser. Meka själv och beställ delarna från UK kommer du billigt undan.

#7
2019-05-06 16:40

Nya defender !!??
Ser ut som en typisk Discovery, hoppas inte namnet defender devalveras till ett utrustningspaket för discovery.
En defender har ram, stela axlar, saknar digitalt trams, och har tonvis av - ärlig charm.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.