Bild
Nästa artikel

Här lär sig bilarna köra i dåligt väder

Nyheter

En ny testbana för självkörande bilar har nu öppnats i Michigan. Målet är att lära bilarna hantera dåligt väder.

Anläggningen American Center for Mobility är byggd på fabriksmark i Michigan där Ford en gång i tiden byggde bombplan och General Motors sedan byggde växellådor i nästan 60 år. Sedan 2010 har marken stått övergiven, men kommer nu till nytta för att lära bilar hantera problem själva. 

Syftet med den nya testbanan är nämligen just att utsätta de självkörande bilarna för problem som biltillverkarna inte kommit tillrätta med ännu. Först och främst är det dåligt väder som satt käppar i hjulen och testbanan är väl utrustad för att kunna ta vara på väderförhållanden och simulera det väder som behövs om det inte kommer av sig själv.

Nästa projekt för anläggningen är att starta ett cyber-säkerhetscentrum där biltillverkare ska kunna utveckla och testa skyddet mot elektroniska attacker mot självkörande fordon. 
Taggar: Nyheter
Här lär sig bilarna köra i dåligt väder
Här lär sig bilarna köra i dåligt väder

Kommentarer

#1
2017-12-22 07:15

Och tredje projektet för anläggningen är kanske att starta ett säkerhetscentrum där biltillverkare ska kunna utveckla och testa skyddet mot tjuvar och banditer mot självkörande fordon.

#2
2017-12-22 23:02

Vanliga bilförare har generellt aldrig lärt sig att köra bilar i dåligt väder, så varför lära självkörande? :-)

#3
2017-12-29 18:19

Var var det dåliga vädret de skulle provas i?

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.