Nästa artikel
Här är Skoda Scala
Nyheter

Här är Skoda Scala

Publicerad 10 december 2018
Ny modell rullar in i svenska bilhallar till sommaren.
Skoda Scala baseras på Volkswagengruppens MQB A0-plattform, en grund den delar med bland andra Volkswagen Polo och T-Roc, samt Seat Ibiza och Arona.

Bilen är drygt 4,3 meter lång, 1,7 meter bred och 1,4 meter hög. Skoda lyfter i sitt pressmaterial fram att armbågsutrymmet i baksätet är 1.425 millimeter, att jämföra med Skoda Octavias 1.449 millimeter. I bagageutrymmet på Scala kan du lasta 467 liter. Med nedfällda baksäten ökar volymen till 1.410 liter.
Designmässigt sticker Scala ut från överiga Skodabilar, eftersom den är först ut med att ha bilmärkets namn bokstaverat på bakluckan, istället för logotypen med den gröna, bevingade pilen. Det går att få glaset i bakluckan att gå hela vägen ner till registreringsskylten, då sätts Skoda-bokstäverna fast på glaset istället. 
Bland förarassistans och säkerhetssystemen märks utökad döda-vinkelnvarnare, adaptiv farthållare, filhållningsassistent och autobroms. Skoda har stoppat sitt nyaste infotainmentsystem i nya Scala, med en pekskärm som är placerad högt på instrumentbrädan. Under skärmen finns en slags hylla för handen att vila på, så att det blir lättare att manövrera pekskärmen. 

Det finns fem turbodrivna motoralternativ: Tre bensinare, en diesel och en gasdriven version med effektspann på 90-150 hästkrafter. Bensinmotorerna och dieseln finns att välja från början, gasdriften kommer först i slutet av 2019. Försäljningen startar i mars och till bilhallarna kommer Scala innan sommaren. Svenska priser är inte fastställda än. 

Diskutera: Vad tycker du om Skoda Scala?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.