Bild
Nästa artikel
Nyheter

Här är Seat Tarraco

Publicerad 19 september 2018 (uppdaterad 19 september 2018)
Sjusitsiga suven kan styras med gester och har fått sitt namn i folkomröstning.
Tarraco är det latinska namnet för staden Tarragona, där premiären av bilen skedde. Suvens namn bestämdes i en namngivningstävling där man först fick nominera, för att sedan rösta bland ett gäng finalister på sitt favoritnamn. 

Tarraco har plats för upp till sju passagerare och blir Seats tredje suv, också den största. Sedan tidigare finns småsyskonen Ateca och Arona. Tarraco är drygt 4,7 meter lång och 1,6 meter hög och byggd på Volkswagengruppens MQB-A-plattform. Chassit kan anpassas i olika lägen beroende på vilket underlag man kör på. 
Den är första Seatbil som kan fås med geststyrning, infotainmentsystemet i förarmiljön kan alltså styras med handviftningar. Filhållning och Front Assist med cykel- och fotgängardetektion är standard. Som tillval går det att få dödavinkeln-varnare, skyltigenkänning, kökörningsassistent, adaptiv farthållare, automatiskt helljus och Emergency assist (vid nödsituation).

Drivningen sker på framhjulen eller på alla fyra och växellådan är manuell eller automatisk beroende på motorkonfiguration. Från start finns två bensinmotorer och två dieselmotorer att välja på, med effekt på 150 eller 190 hästkrafter. Längre fram säger Seat att det planeras ”alternativa drivlinor”.

Till Sverige kommer Tarraco under första kvartalet 2019. Det finns inga svenska prisuppgifter än.  

Diskutera: Vad tycker du om Seat Tarraco?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.