Nästa artikel
Här är rikas favoritbilar
Nyheter

Här är rikas favoritbilar

Publicerad 11 november 2013 (uppdaterad 14 november 2013)
Den rikaste procenten av den amerikanska befolkningen jagar inte svindyra vrålåk. Det visar senaste sammanställningen.

Glöm Ferrari och Lamborghini. De rikaste amerikanerna föredrar ”vanliga” premiumbilar framför hästkraftstinna superbilar. Det visar en sammanställning från Edmunds, där man undersökt vilka bilar som säljs till boende i de 25 rikaste områdena i USA. I 15 av områdena föredras bilar som snarare associeras med medelinkomsttagare.

Välbärgade amerikaner föredrar i stället bilar som visar någon form av ställningstagande. Den allra vanligaste bilen bland rika amerikaner är därför den eldrivna premiumbilen Tesla Model S, som är vanligast i åtta av USA:s 25 rikaste postnummerområden. Samtliga åtta områden finns dock i Kalifornien.

Bland de fem vanligaste bilarna i rika postnummerområden finns också Mercedes E-klass, som är populär bland välbärgade New York-bor. Även BMW 3-serie är populär bland rika amerikaner, kanske en aning anmärkningsvärt eftersom det snarare är 7- och 6-serien som hör till tillverkarens exklusivaste.

Även Jeep Grand Cherokee och bilar ur Fords F-serie hör till de fem vanligaste hos rika amerikaner.

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2013-11-15 17:13
Hackenbush

Ja, vore jag rik så köpte nog jag också en Tesla,

#2 • Uppdaterat: 2013-11-16 16:21
Roger Skagerström

Ja en Tesla ligger högt upp på önskelistan. Och den blåa R34 GT-R'n som ligger på blocket just nu skulle jag vilja ha så jag kan klimatkompensera allt bra jag gör med Teslan ;)

#3 • Uppdaterat: 2013-11-18 09:29
Swemba

Om jag bode i Kalifornien så skulle jag också ha en Tesla. Den som varit där förstår varför.
Sen är väl nyheten som sådan rätt löjlig. Den som köper Lamborghini eller Ferrari har alltid minst en annan bil också för vardagsbruk.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.