Nästa artikel
Här är nya Opel Astra
Nyheter

Här är nya Opel Astra

Publicerad 8 juli 2019 (uppdaterad 8 juli 2019)
Den nya bilen är till utseendet lik sin föregångare, men innanför skalet har flera ändringar gjorts.
Är det ett facelift eller en ny generation? Enligt Opel rör det sig om det sistnämnda, men till utseendet är nya Astra sig lik. Istället är det innanför skalet som man hittar flera förändringar.

Den nya bilen är enligt Opel 200 kilo lättare än sin föregångare och kommer bland annat med nya motorer, en 9-stegad automatväxellåda, digitala hastighetsmätare och trådlös mobilladdning.
Motoralternativen som erbjuds är en 1,2 liters bensinmotor som genererar en effekt på 81 kW/110 hk, 96 kW/130 hk eller 107 kW/145 hk samt en 1,4 liters bensinmotor som landar på 107 kW/145 hk. Dessa motorer ska enligt Opel reducera CO2-utsläppen med mellan 5-19 procent beroende på version jämfört med föregående generation.

Dessutom presenteras en ny 1,5 liters dieselmotor som genererar 77 kW/105 hk eller 89 kW/122 hk, vilket reducerar CO2-utsläppen med cirka 17 procent respektive 10 procent jämfört med föregående generation. Både bensin- som dieselmotorerna är utrustade med start/stop-teknik.

Bländfri strålkastarteknik, adaptiv farthållare, filhållningsassistent, automatisk nödbroms, kollisionsvarnare och en kamera fram och bak ska ge bilen ökad säkerhet.

Detta blir den första Astran att erbjuda digitala hastighetsmätare. I bilen finns också en 8 tum pekskärm. Bilen kommer med ergonomiska säten med massagefunktion och uppvärmda vindrutor.

Diskutera: Vad tycker du om nya Opel Astra?


 

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.