Bild
Nästa artikel
Nyheter

Här är nya Nissan Navara

Publicerad 15 juli 2019 (uppdaterad 16 juli 2019)
Nyversionen av den populära pickupen kommer nu med flera uppdateringar.
Dagens generation av Nissan Navara lanserades 2015 och var då en efterlängtad uppdatering. Nu utlovar Nissan en ”tuffare, smartare och mer effektiv bil.” Till utseendet är dock Navara sig lik.

Nytt är bland annat att King Cab-versionen som tidigare hade bladfjädrar nu fått samma bakvagnsupphängning med skruvfjädring som Double Cab. Nyttolasten har ökat med mer än 100 kg jämfört med den tidigare versionen. 
Bromsarna har uppgraderats och fram mäter de numera 320 millimeter i diameter, i stället för 296 millimeter. Dieselmotorn kommer som tidigare med 163 och 190 hästkrafter, men nytt är att den svaga varianten fått dubbelturbo. Detta ska ge motorn 22 extra newtonmeter med ett totalt maxvrid på 425 newtonmeter.

Om man har tänkt att köra med släp ska det nya systemet ”Trailer Sway Assist” öka stabiliteten på ekipaget.
Enligt Nissan har man också uppdaterat både den manuella lådan och automatlådan. Infotainment-systemet NissanConnect ska erbjuda en rad nya möjligheter och är kompatibelt med Apple CarPlay och Android Auto. Föraren ska också kunna spegla sin telefon i skärmen som blivit en tum större – från 7 till 8.

Diskutera: Vad tycker du om nya Nissan Navara?

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.