Nästa artikel
Här är nya Mercedes SLK 55 AMG
Nyheter

Här är nya Mercedes SLK 55 AMG

Publicerad 22 augusti 2011 (uppdaterad 22 augusti 2011)
Nu kommer prestandaversionen av nya generationen Mercedes SLK. Med en ny V8-motor blir effekten 422 hästkrafter.

Inför bilsalongen i Frankfurt i mitten av september visas nu första bilderna på AMG-versionen av Mercedes plåtcabriolet. I motorrummet återfinns en ny V8-maskin på 5,5 liter som är nära besläktad med den turbomatade versionen som tagit plats i E 63 AMG, CLS 63 AMG, S 63 AMG och CL 63 AMG.

Men Mercedes har inte tagit den lätta vägen. Borrning/slag har förändrats precis som avståndet mellan cylindrarna. Här har den dock blivit av med båda turboaggregaten, men lämnar ändå 422 hästkrafter och 540 newtonmeter.

Det räcker för att den lilla bilen ska nå 100 km/tim på 4,6 sekunder och något senare åka in i toppfartspärren vid 250 km/tim. Fördelen med den nya maskinen är den minskade förbrukningen. Snittet ligger på 0,84 liter/mil, vilket är 30 procent lägre än för föregångaren.

Mercedes AMG utlovar välljud tack vare ett nytt sportavgassystem som använder sig av ventiler. Från ett motorvarv på 2 000 varv/min öppnar ventilerna sig 15 grader, för att sedan stiga till 30 och till slut 50 grader.

Men hur blev det formmässigt då? Ny front med svart färg vid nedre luftintaget, kralligare fälgar och fyra pipor bak. De förväntade sakerna sitter där, precis som den lilla vingen på bagageluckan. Men nog hade den kunnat vara lite kaxigare?

Diskutera: Vad tycker du om Mercedes SLK 55 AMG?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.