Nästa artikel
Här är nya Mercedes A-klass
Nyheter

Här är nya Mercedes A-klass

Publicerad 5 februari 2018 (uppdaterad 5 februari 2018)
Se bilder och filmklipp på senaste versionen av Mercedes minsting.
Nya A-klass har 3 centimeter längre hjulbas än föregångaren spårvidden breddats med 1,4 centimeter. I bagageutrummet får det plats 29 liter ytterligare än i föregångaren, totalt 370 liter. Mercedes säger sig ha bättrat på runtomsikten genom att minska bredden på beklädnanden runt stolparna. Bilen ska också, tack vare bättre ljudisolering, var tystare och generera mindre luftbrus. Vägbuller ska också ha eliminerats tack vare bättre anslutningspunkter mellan kaross, upphängning och drivlina.

På insidan ska luftutblåsen föra tankarna till turbiner och det finns två skärmar, en i instrumentpanelen framför föraren och en pekskärm i instrumentbrädan. Infotainmentsystemet har begåvats med ett nytt användargränssnitt: MBUX. Det har bland annat en avancerad form av röststyrning och det ska vara lätt och intuitivt att använda systemet. Via Me-Connect kan bilen kommunicera med andra fordon i närheten autobroms eller om antisladdsystemet griper in vid halt väglag.

A-klass är för första gången semisjälvkörande med filbytesassistent. Den har också ett speciellt sorts autobromssystem som upptäcker om en annan bil håller på att krocka bakifrån. Om bilen står stilla trycks bromsen ned för att mildra den framåtkastande rörelsen som uppstår om man blir påkörd bakifrån.

Bilen är utrustad med nya, fyrcylindriga motorer med effektspann på mellan 116 till 224 hästkrafter. De drivs av diesel eller bensin, och möjlighet till cylinderdeaktivering finns på en av bensinmotorerna. Växellådan är sexväxlad manuell eller automatväxlad i sju steg. Fyrhjulsdrift är tillval.   

Diskutera: Vad tycker du om Mercedes A-klass?
 

Relaterade bildspel

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.