Nästa artikel
Här är nya Mercedes GLE
Nyheter

Här är nya Mercedes GLE

Publicerad 12 september 2018 (uppdaterad 12 september 2018)
Suven har utökat hjulbasen och lägger till tredje sätesrad.
Senaste generationen av GLE är utrustad med aktiva fjädringssystemet E-Active Body Control. I det samarbetar luftfjädring med ett elektriskt 48-voltssystem. Mercedes säger att detta är enda systemet där fjädring och stötdämpare kan styras individuellt på varje hjul, med fördelarna att det motverkar krängningar, lutningar eller nigningar.

E-Active Body Control är speciellt användbart om GLE kört fast i en sanddyn, systemet höjer och sänker alla hjul individuellt som om att bilen ”ruskar” sig loss. Under färd skannas efter ojämnheter i vägbanan framför och sedan anpassar fjädringen efter det.
Skärmarna i förarmiljön har blivit större och Mercedes har integrerat sitt nya röst- och geststyrda infotainmentsystem MBUX i bilen. 

Hjulbasen har utökats med 8 centimeter, vilket ska ge mer benutrymme till passagerarna. Det går att få en tredje sätesrad och andra sätesraden kan fällas och justeras elektriskt. 
Bland motoralternativen finns en 6-cylindrig bensinmotor på 367 hästkrafter (389 med tillfällig boostfunktion). Den använder sig av mildhybridteknik där eldrift går in tillfälligt och stöttar och sänker utsläpp. En dieselmotor är också på gång, likaså en laddhybridvariant med vad Mercedes klassar som ”i synnerhet lång” räckvidd.

Nya GLE lanseras i början av 2019, men innan dess visas den upp på bilsalongen i Paris i oktober. Då kanske vi får reda på priser också. 


Diskutera: Vad tycker du om Mercedes GLE?
Embed

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.