Nästa artikel
Här är nya Ford Focus
Nyheter

Här är nya Ford Focus

Publicerad 10 april 2018 (uppdaterad 11 april 2018)
Fylld med tekniska finesser och finns i flera utpräglade former.
Underredet på Ford Focus har arbetats om, vilket ska ge bättre komfort och respons. Enligt Ford blir balansen mellan fram- och bakaxel bättre än förut och det yttrar sig i jämnare gång över ojämnheter i vägen.  

Bilen har finesser som automatisk start och stopp vid kökörning, adaptiva strålkastare med kurvljus, samt autobroms som känner igen cyklister och fotgängare. 

Infotainmentsystemet styrs via en 8-tums pekskärm och kan manövreras med hjälp av pek- och sveprörelser eller röststyrning. Det går att ladda mobilen trådlöst. Via en app kan man se bränslenivåer, bilens position och styra låsfunktioner.

Motorerna drivs av bensin eller diesel. Minsta cylindervolymen är på en liter, med 85-125 hästkrafter. Sedan följer en 1,5 litersmotor på 150 eller 180 hästkrafter och till sist en tvålitersmotor på 150 hästkrafter. Växellådan går att få som sexväxlad manuell eller en nyutvecklad åttastegad automatlåda. 

Det finns 13 lackfärger att välja på och svensk säljstart för Ford Focus blir i juni. Förutom kombin Wagon och krutversionen ST finns det också en crossovervariant som kallas Active och premiumversionen Vignale. 

Diskutera: Vad tycker du om Ford Focus?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.