Nästa artikel
Här är nya Audi Q3 Sportback
Nyheter

Här är nya Audi Q3 Sportback

Publicerad 24 juli 2019 (uppdaterad 24 juli 2019)
Knappt ett år efter att andra generationens Q3 lanserats kommer bilen nu som Sportback. Syskonbilen lockar med ny design och har försäljningsstart i höst.
För drygt ett år sedan kom Audi med den andra generation Q3. Redan nu utökar Audi modellprogrammet med den nya syskonbilen Audi Q3 Sportback.

Sportback har bland annat fått en sluttande taklinje, rundade linjer ovanför hjulhusen, större bakljus, en vinklad bakruta och dolda avgasrör. Bilen har enligt Audi också blivit ”nästan” tre centimeter längre. Takhöjden har också minskat med 29 millimeter.
I standardutrustningen ingår bland annat sportchassi, 18-tumsfälgar, progressiv styrning och drive select.

Det två motoralternativ som går att välja på är en 2.0-liters fyrcylindrig diesel som ger 148 hästkrafter eller en turboladdad 2.0-liters bensinmotor med ytterligare 80 hästkrafter. Den senare motorn har en sjustegad växellåda som skickar kraften till alla fyra hjulen och ger en toppfart på 233 km/h.
Inne i bilen hänger det mesta med från senaste uppdateringen. Ryggstöden är möjliga att vinkla i sju steg och är fällbara 40:20:40. Lastutrymmet i Q3 Sportback är 530 liter, 1 400 om man fäller baksätet. Instrumentpanelen består av 10,25-tumsskärm. Virtual cockpit finns som tillval liksom en större skärm på 12,3 tum.

Leveranserna av Audi Q3 Sportback sker under hösten med försäljningsstart under augusti. Pristillägget för Sportback jämfört med vanliga Q3 är 19 000 kronor.
Diskutera: Vad tycker du om Audi Q3 Sportback?
 

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.