Bild
Nästa artikel
Här är nästan färdiga Mercedes GLB

Här är nästan färdiga Mercedes GLB

Nyheter

Suven är i stort sett produktionsklar och tar inspiration från G-klass.

GLA och GLC ska få ett mellansyskon. Logiskt nog heter nykomlingen GLB och visas just nu som koncept i Shanghai. Bilen är med sina 4,63 meter i längd drygt 20 centimeter längre än GLA, men glappet till GLC är bara drygt 3 centimeter. GLB är 7-sitsig och mellanraden kan flyttas framåt eller bakåt 14 centimeter. 
 

Här är nästan färdiga Mercedes GLB

Mercedes använder i pressmaterialet ord som ”robust” och ”off-road” och de fyrkantiga formerna och terrängattributen på konceptet får tankarna att vandra till råbarkade G-klass. 

Insidansom vi resan sett smakprov på – är koncentrerad kring en stor skärm som styrs av Mercedes infotainmentsystem MBUX.

Här är nästan färdiga Mercedes GLB

Bilen är fyrhjulsdriven och motorn är en fyrcylindrig, turboladdad bensinmotor på 224 hästkrafter. 

När den produktionsklara versionen av GLB visas upp kommuniceras inte av Mercedes. Men som en jämförelse visades GLA i Shanghai som koncept 2013 och samma höst, på Frankfurtsalongen, vi fick se det färdiga resultatet. Så troligtvis får vi stifta bekantskap med GLB någon gång i september i år. 

Diskutera: Vad tycker du om Mercedes GLB?

Här är nästan färdiga Mercedes GLB

Kommentarer

#1
2019-04-16 15:18

Grotesk SUV, en miljöbil i tiden!

#2
2019-04-16 15:45

Är detta samma GLB som kommer hit? Känns märkligt med två modeller så nära varandra i storlek som 3cm...

Tuff klädsel. :)

#3
2019-04-16 18:12

Rutger — håller helt med; jag förstår inte alls hur MB tänker här faktiskt. GLB är en modell som jag litet grand sett fram emot, en arvtagare till GLK fast litet mindre hoppades jag. GLA är 442 cm lång, men hoptryckt och inte speciellt rymlig. Eftersom GLB är mer boxig så hade den knappt behövt vara längre för att ge vettiga utrymmen.

Nu är den, som du säger, nästan lika lång som GLC och treradig?? Ska inte ”B” vara mindre än ”C”? Varför två ungefär lika stora bilar??

#4
2019-04-16 19:16

Skojar Mercedes med oss? Ful koloss, och antagligen inte så bra för klimatet...

#5
2019-04-17 08:15

Cool enligt mig, jag säger...ja tack!
Kan bli att byta ut GLKn, är förtjust i detta utseende. 4-matic och diesel, sedan en hybrid plugg eller el, som andrabil. En perfekt kombo iaf för oss.

#6
2019-04-17 10:21

Byggd helt för att att matcha oljeshejkers, oligarkers, knarkkungars och nyrika börsmäklares smak. Mercedes har designat en perfekt guldkran för att tappa pengar av de vulgärrika.

#7
2019-04-20 07:51

en stridsvagn i Mercedes kostym

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.